„Възраждане“ ще настоява паметникът на американските летци, които са допринесли единствено за смъртта на мирно българско население  през Втората световна война да бъде демонтиран. Наличието на този паметник на българска земя е позор за управляващите страната ни, защото той е във възхвала на тези, които са виновни за убийството на българско население.
От 18 октомври 1943 до 17 април 1944 англо-американците убиват 4208 българи, раняват тежко още 4744 българи и разрушават или увреждат 12 657 сгради (вкл. Народното събрание), причинявайки щети за милиарди левове. Убитите българи са само жени, деца и старци – мирни невинни жители. В боевете умират и  десетки български военни пилоти, които с живота си пазят небето над България.
Днес в град София в близост до Посолството, което в момента управлява страната ни чрез марионетен кабинет, който представя за български има издигнат паметник на американските летци, на убийците на нашите герой и на мирното ни население.
В духа на зараждащите се настроения в някои кръгове на българското общество, които служат на американския си господар и заблуждават общественото мнение, че паметниците ни трябва да се премахват или преместват, „Възраждане“ настоява паметникът на американските летци да бъде демонтиран.
Този паметник няма място в София, ако американските дипломати желаят нека го вземат и да го занесат на тяхната земя.
На всички управляващи напомняме, че активно организираме дежурства от граждани-доброволци, с които заедно ще пазим паметника на Съветската армия. Армия, която не убива нито един българин за разлика от  англо-американската армия, която убива невинни жертви – деца, жени и старци. За децата пуска бомби под формата на детски играчки и тези от тях, които не са убити завинаги са осакатени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *