Рада Лайкова

Рада Лайкова

КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ

Рада Лайкова е родена в град Пловдив. Завършва първата си магистърска степен по „Европеистика“ в Хумболтовия университет в град Берлин, Германия. Навлиза още повече в правото с втората си магистърска степен по „Европейско бизнес право“ в Европейския университет Виадрина в град Франкфурт, Германия.

Рада Лайкова е председател е на структурата на партия „Възраждане“ в Берлин, и е старши съветник по европейските въпроси в Германския парламент.

„Точно заради работата ми в Комисията по европейски въпроси в Бундестага разбирам тази необходимост от реформи в Европейския съюз, но не в посока супер държава, а в посока Европа на отечествата. А в моята партия „Възраждане“ виждам една кауза, която съответства на моите разбирания – особено запазването на националния суверенитет и поставянето на позицията на България в Европа на централно място.

Повече за Рада Лайкова

Опит в институции на високо ниво

Работила е като старши съветник по европейски въпроси в Германския парламент, където е придобила ценен опит в навигирането на сложните механизми на ЕС.

Визия за Европа на отечествата

Тя подкрепя визията за Европейски съюз, който уважава националния суверенитет и поддържа баланс между общите европейски и национални интереси.

Активно участие в европейската политика

Лайкова е активно участвала във формулирането на политики и инициативи, които целят реформи в ЕС, с акцент върху защитата на разнообразието и културните особености на отделните държави членки.

Публикации от Рада Лайкова

Рада Лайкова
16.05.2024

Рада Лайкова

КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ Свържи се с мен Рада Лайкова е родена в град Пловдив. Завършва първата си магистърска степен...
22.04.2024

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

Заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев отново ще води листата в Бургас за предстоящите парламентарни...
22.04.2024

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Рада Лайкова от “Възраждане” се срещна с представители на Републиканската партия  Номинираната за евродепутат от “Възраждане”, Рада Лайкова се...
12.01.2024

Рада Лайкова от Берлин: Можем ли и ние в България да кажем не на некоалицията и сглобката? 

Рада Лайкова е председател на структурата на „Възраждане“ в град Берлин. Във видео, което беше разпространено от „Възраждане“ в...

Изказвания и позиции на Рада Лайкова

Свържи се с Рада Лайкова

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Вашето име
=

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!