108 дни на Станислав Стоянов от „Възраждане“ в Народното събрание – въздух, вода и нов път за хората от Великотърновска област 

108 дни на Станислав Стоянов от „Възраждане“ в Народното събрание – въздух, вода и нов път за хората от Великотърновска област 

108 дни на Станислав Стоянов от „Възраждане“ в Народното събрание – въздух, вода и нов път за хората от Великотърновска област 

Докато повечето кандидати за народни представители по време на предизборна кампания просто обещават и след това забравят с какво са привличали избиратели, има и такива като Станислав Стоянов от „Възраждане“, които се срещат с избирателите и говорят за реални резултати. 

Станислав Стоянов беше народен представител в 48 Народно събрание, където беше избран от 4 многомандатен избирателен район Велико Търново. За краткия мандат на миналия парламент той работи активно за хората от региона, които му дадоха доверието си. Днес той отново е кандидат и се бори за доверието на хората от великотърновска област. Прави го не с голи обещания, а с реални резултати. 

Той често казва с усмивка, че първите 108 дни от престоя му в Народното събрание са го изправили пред това да се бори за жизненоважни ресурси като въздуха и водата за хората от областта. 

Първият казус, с който Станислав се захваща, е проблемът с водоснабдяването на село Ресен. Оказва се, че селото ползва местни водоизточници, чието качество е лошо и освен това кладенците пресъхват. Водата е силно варовита, а индустриалното земеделие замърсява почвата и водата допълнително с химикали, както смятат жителите на Ресен. На среща в селото Станислав Стоянов поема ангажимент да съдейства за разрешаване на проблема. Провежда три срещи с местната власт и Инициативния комитет, който желае свързване на селския водопровод с „ВиК Йовковци“. Има срещи с министъра на регионалното развитие, с управителя на ВиК и многократни с председателя на регионалната комисия Коста Стоянов, който също бе народен представител от „Възраждане“. Резултатът е писмено ангажиране на „ВиК Йовковци“ за присъединяване на село Ресен към общия водопровод. Вече може да започне проектиране на отсечката. В следващото Народно събрание Станислав Стоянов и народните представители от „Възраждане“ ще настояват и гласуват за финансиране на водопровода на Ресен.

Станислав Стоянов застана зад протеста на хората от Павликени и района срещу изграждане на завод и централа за изгаряне на отпадъци край село Върбовка. Стоянов даде пресконференция преди заседанието на Експертния съвет към РИОСВ, който трябваше да обсъди доклада за въздействието на завода. След намесата на народния представител от „Възраждане“ директорът на РИОСВ отмени заседанието на Експертния съвет. Принципната и последователна позиция на „Възраждане“ е да не се преработват чужди отпадъци на българска територия.

Станислав Стоянов зададе и два въпроса до регионалния министър за състоянието на главния път Варна – София в отсечката от Велико Търново до с. Камбурово, община Търговище. Става дума за отсечка от близо 100 км, които са в трагично състояние. Разбит, опасен и без маркировка, пътят е предпоставка не само са десетки катастрофи, а и за забавяне на икономическото развитие на Северна централна България. От парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие отговаря на Станислав Стоянов от „Възраждане“, че през 2023 година ще започне основен ремонт на отсечката.

През настоящата кампания Станислав Стоянов продължава да поема нови ангажименти, за които ще се бори през следващия мандат, защото показа, че може да решава проблемите на хората.

Българските граждани могат да дадат доверието си на  „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!