Цончо Ганев кани Министъра на финансите на работна среща със счетоводните организации

Цончо Ганев кани Министъра на финансите на работна среща със счетоводните организации

Днес в „Огледална зала“ на Народното събрание се проведе работна среща на народните представители от парламентарната група на „Възраждане“ – Цончо Ганев, Деян Николов, Димо Дренчев и Йордан Тодоров, с представителите на счетоводните и работодателските организации – Катя Крънчева (АССП и Счетоводен портал КиК Инфо), Рая Петрова (AССП), Велин Филипов (ИДЕС), Бойко Костов (ИДЕС),  Евгени Руйков (ИПСБ),  Добрин Иванов (AИКБ) и  Станислав Попдончев (БСК).

На срещата бяха обсъдени намеренията на Министерството на финансите да въведе промени в Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавена стойност  (ППЗДДС), с които ще  бъдат натоварени допълнително с административна тежест всички стопански субекти в страната. 

Както стана ясно на срещата, становището на счетоводните и работодателски организации за предлаганите промени в ППЗДДС е отрицателно, то е представено на Министерството на финансите и не е взето под внимание.  По темата до момента липсва и реакция от страна на всички останали политически сили в Народното събрание. 

След проведената работна среща  днес Цончо Ганев – зам. председател на Народното събрание от парламентарната група на „Възраждане“, пое ангажимента да организира последваща работна среща между парламентарната група на „Възраждане“, Mинистъра на финансите  и счетоводните и работодателски организации за обсъждане на темата. 

 

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!