Цвета Рангелова: Ежедневното нарушаване на правилника за дейността на Народното събрание, нарушаване на всички закони и Конституцията, не може да продължава

Цвета Рангелова: Ежедневното нарушаване на правилника за дейността на Народното събрание, нарушаване на всички закони и Конституцията, не може да продължава

„Осъзнаваме, че работата на Народното събрание се нарушава по този начин. Но това, което се случва последните месеци, това, което се случва през последната година, не е нормалната работа на Народното събрание. Тези своеволия, това ежедневно нарушаване на правилника за дейността на Народното събрание, нарушаване на всички закони и Конституцията по важни  въпроси, не може да продължава.

Ние блокираме трибуната на Народното събрание и  вие като парламентарни журналисти най-добре виждате защо.  Смятате ли, че е нормално всеки ден да се внасят извънредни точки без да има заседания на комисии преди това? И всичко това, за да може да се вземат някому политически угодни решения. Политически угодни на някой друг, а не на българският народ.

На всяко заседание се взимат вредни решения, изключително вредни за цялото общество, за държавата и за народа ни. Ние не сме изпратени тук от нашите избиратели, за да бъдем съучастници на това грубо погазване на правилника, закона и Конситуцията. Мнозинството се държи като властелин, спрямо избирателите на останалите партии. Ние също представляваме български граждани и няма да участваме в това беззаконие, ще направим всичко и за да го прекратим.

Ще ви да един пример защо поведението на  мнозинството е вредно.  Хората събраха над 600 хиляди подписа за  референдум за запазване на българския лев, бяха на улицата, за да покажат, че искат да се чуе гласа им при взимането на това решение. Този референдум днес не е насрочен, защото Народното събрание за пореден път погази закона и реши в разрез с него да го отхвърли. Ние сезирахме Конституционния съд и вече полови година чакаме и  той да се произнесе. Мислите ли, че това е законно?

Ще ви дам и още един пример от близките дни. Варварските действия по отношение на Паметника на Съветската армия, който е унищожаван напълно незаконно. Поредно беззаконие от страна на Областен управител от управляващото мнозинство. По отношение на паметника веднага трябва да се преустанови разрушаването му,  да се обяви национален референдум,  по отношение на този въпрос, дали този паметник трябва да бъде премахнат. И разбира се, оставка на областната управителка, безспорно грубо погазила закона. Беззаконията продължават и в момента и ние ясно заявяваме, че няма да сме съучастници в тях и ще продължаваме да правим и невъзможното, за да ги спрем.

Ние използвахме вече всички методи, с които един народен представител може да си служи – давахме становища, правихме искания, внасяхме предложения, които не се приемаха от управляващото мнозинство целенасочено.  Това за нас не е нормално и няма да го търпим. Няма да продължава. Доверили са ни се 360 000 български граждани, за чиито интереси ние ще се борим. Протестът в Пленарна зала ще продължи.“, каза на брифинг в Народното събрание Цвета Рангелова – народен представител от ПГ на „Възраждане“

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!