С представянето на книгата “Пещерци”, “Възраждане” ще закрие предизборната си кампания в Пещера 

На 27-ми октомври 2023-та година в Художествена галерия “Проф. Веселин Стайков” в Пещера от 17:45 ч. кандидатите за кмет и общински съветници от “Възраждане” ще закрият предизборната си кампания с представянето на книгата “Пещерци”.

Автор на книгата е Мария Джуркова, която е и местният кандидат за кмет издигнат от “Възраждане”. Тя е известна със своите исторически проучвания, автор е на множество статии, публикации и инициативи с местна историческа насоченост. Участник е и в научна конференция, организирана от РИМ-Сливен, под ръководството на чл. кор. проф. д.и.н. Иван Русев.

Книгата “Пещерци” е плод на нейния труд, в който тя включва интересни сведения и събития от и за родния си град. В посвещението към читателите, Мария Джурова пише следното :

“Скъпи читателю, написах тази книга с най-голямата обич и уважение, на които съм способна. Тя изразява искрената ми признателност към онези, допринесли с делата си за прослава на моя роден град. Историите в книгата ми бяха разказани от очевидци, роднини съвременници, откривах ги стаени в пожълтелите страници на стари архиви или случайно попадах на тях в библиотеките. Дълго пазих тази информация. Пазих я като най-скъпоценното нещо, прибрано в скрина на душата ми. Но съкровищата трябва да се показват. Те трябва да блестят за поколенията, за да осветяват пътя им към бъдещето”.

Книгата ще се подарява безвъзмездно на всички гости на събитието, с което официално ще се сложи край на предизборната кампания на “Възраждане”.

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?