Съветници от „Възраждане“ предлагат да отпаднат таксите за издаване на документ за липса на задължения към община Варна 

Съветници от „Възраждане“ предлагат да отпаднат таксите за издаване на документ за липса на задължения към община Варна 

Общинските съветници от „Възраждане“ предлагат да отпаднат таксите за издаване на документ за наличие или липса на задължение към община Варна. Причината е, че Националната агенция по приходите издава удостоверението за наличие и липса на задължение напълно безплатно, докато в общинската администрация същият документ се издава срещу такса, която зависи от срока на получаване, а именно: в срок до 7 дни – 3.00 лв., а в срок до 1 ден – 10.00 лв.

Общинските съветници от Възраждане са категорични, че по този начин варненци са поставени в  неравнопоставеното и несправедливо положение.

„Това са съвестни данъкоплатци, които трябва да заплащат за документи, които на практика вече са платили. Абсолютно недопустимо!“, категорични са съветниците от „Възраждане“.

Те посочват, че предложението за отпадане на таксите е форма на финансово облекчение,  помощ и стимул за изрядните данъкоплатци.

От друга страна, всички граждани на Варна, трябва да са равнопоставени пред институциите на град Варна и услугите, които им се предоставят да имат еднаква цена, в случая да бъдат навсякъде  безплатни за всички граждани и пред всички институции.

И от тази гледна точка общинските съветници от „Възраждане“ в ОбС – Варна настояват варненци да не заплащат такса за удостоверение за наличие или липса на задължение по ЗМДТ (1998).

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!