Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на Пещера, Септември и Велинград

Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на Пещера, Септември и Велинград

Днес в БТА Пазарджик се проведе пресконференция на „Възраждане“. На нея народният представител Стоян Таслаков представи кандидатите за кмет на политическата организация в общините Септември, Велинград и Пещера.

След като представи внушителната биография на Иванка Кърджийска, Таслаков добави, че едва ли друга партия ще има възможност да издигне толкова образован и квалифициран кандидат за кмет  в град Септември. Иванка Кърджийска е с три висши образования в специалностите –   „История и археология“, „Политология“ и „Администрация и управление“. Тя е председател на гражданско сдружение с нестопанска цел за популяризиране на българската култура, история и традиции и е автор на исторически очерци и статии, свързани с историята и развитието на региона. Кандидатът на „Възраждане“ притежава богат административен и управленски опит. Иванка Кърджийска е била общински съветник, нещатен сътрудник в Народното събрание, експерт „Организация на стопанската дейност и академичната собственост“ в сферата на висшето образование. Към момента е помощник-ректор във Висше училище по телекомуникации и пощи, София.

За Велинград „Възраждане“ се доверява на председателя на местната структура  Иван Маринов. Той е с висше образование от НСА „Васил Левски“,  със специалност треньор по авто-мото спорт. Към настоящия момент се реализира професионално в сферата на туризма като мениджър. Познат е с дейността си по защита на парк „Клептуза“. Той обедини целия град в мащабно автошествие, с което гражданите на Велинград се противопоставиха на унищожаването на парка. Обедини енергията на всички активни граждани на Велинград като организира протести против затварянето на болницата в града. Иван Маринов се бори за местните каузи и за това Велинград да е на велинградчани. Ако те му дадат доверието си и изберат кандидата на „Възраждане“, ще получат градоначалник, който има политическата воля да взима решения в полза на хората, а не облагодетелстващи властта и кръговете около нея.

Мария Джуркова – Пискюлева  е председател на „Възраждане“ в Пещера. Тя е

магистър по икономика с диплом от СА „Д.А. Ценов“, Свищов. Работи в сферата на финансите. Развива активна обществена и благотворителна дейност в родния си град. За своя принос е награждавана от различни институции. Автор и съавтор на множество местни и международни проекти като „Възрожденско приключение“, „Пещерски късмети“, „Алея на славните пещерци“ и „Чужденци четат българска поезия“. С инициативата си „Пещерски късмети“ Мария Джуркова прослави Пещера на няколко континента, където изпрати послания, преведени на различни езици.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!