Стефан Стефанов от “Възраждане” : Няма да позволя безхаберието на местната власт да унищожи община Видин 

Стефан Стефанов от “Възраждане” : Няма да позволя безхаберието на местната власт да унищожи община Видин 

Вие сте успешен и уважаван адвокат, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет? 

 

  • Мотивира ме желанието ми да помогна на съгражданите си да живеят по-добре, да имат повече възможности и перспективи за развитие в родния си град. Видин изостава значително от други общини със сходни показатели, в социално и икономическо отношение и само “Възраждане” може да обърне тази негативна тенденция. 

  • Какво е “Възраждане” за вас? 

 

  • “Възраждане” е ценност, мисия и любов към родината, “Възраждане” е начин на живот, кауза и посвещение. Всички, които сме част от политическата организация се борим за силна, независима и обединена България. И понеже познавам хората и съм наясно с техните качества, ще постигнем целта си. 

  • Какви са най-големите проблеми на община Видин? 

 

  • Проблемите на община Видин са много, но сред най-значителните са социалното и икономическо изоставане, демографската катастрофа, липсата на перспективи и стимул за хората да създават семейства във Видин, да работят тук и да отглеждат децата си тук. 

  • Какви са вашите решения за справяне с проблемите на Общината? 

 

  • Програмата ми, неслучайно е доста обемна, постарали сме се да обхванем всеки аспект от проблемите на Видин и да предложим ефективни и целенасочени действия за разрешаването им. Това ще се случи чрез стимулиране на икономиката, защита на малката, средна и традиционна търговия, използване на потенциала на минералните води, за развитието на СПА туризъм, поддържане на съществуващия и изграждане на нов общински жилищен фонд за ползване от млади семейства и крайно нуждаещи се. 

  • Какви са основните принципи, от които се ръководите? 

 

  • Основните принципи, от които се ръководя са няколко – справедливост, и предвидимост, при формиране на местните данъци и такси, прозрачност на обществените поръчки за доставки, услуги, проектиране и строителство, активна роля на общината за подобряване на инвестиционната среда и съхраняване на общинската собственост. 

  • В програмата ви има застъпени интересни решения за развитието на Общината като дом на всички граждани на Видин. Бихте ли споделили повече? 

 

  • Това е свързано с прилагането на общ устройствен план и защита на градските паркове от опити да бъдат заграждани и застроявани, развитие на достъпен междуселищен транспорт и безплатен градски такъв, предприемане на ефективни мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, както и обновяване и благоустрояване на обществените площи – улици и паркове. 

  • Как ще се справите с демографския проблем, който все повече се задълбочава? 

 

  • Това е един от сериозните проблеми, пред които сме изправени – Общината се обезлюдява, младите хора я напускат, раждаемостта драстично намалява. При последното преброяване, община Видин е намаляла с почти 20 000 души. Заради този проблем моята програма е социално ангажирана – с мисъл, грижа и подпомагане хората, които имат нужда от това – младите семейства, многодетните такива, социално слабите лица, както и всички групи, които се намират в неравностойно социално и икономическо положение. Заявявам ясно намерението си да подобрява живота и жизнената им среда. 

  • Кое е номерът на бюлетината ви и защо гражданите да гласуват за вас? 

 

  • Бюлетината е с номер 42. Ако жителите на Видин желаят прозрачно и честно управление, със стабилна социална и икономическа политика, ако искат по-добра инфраструктура, градска среда и запазване на културното наследство, ако желаят градоначалник, който наистина е там за тях и за да реши проблемите им, доверете се на “Възраждане” и на мен, защото ние няма да предадем доверието на нито един наш избирател. 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!