Стефан Стефанов от “Възраждане” : Няма да позволя безхаберието на местната власт да унищожи община Видин 

Стефан Стефанов от “Възраждане” : Няма да позволя безхаберието на местната власт да унищожи община Видин 

Вие сте успешен и уважаван адвокат, какво ви мотивира да се кандидатирате за кмет? 

 

 • Мотивира ме желанието ми да помогна на съгражданите си да живеят по-добре, да имат повече възможности и перспективи за развитие в родния си град. Видин изостава значително от други общини със сходни показатели, в социално и икономическо отношение и само “Възраждане” може да обърне тази негативна тенденция. 

 • Какво е “Възраждане” за вас? 

 

 • “Възраждане” е ценност, мисия и любов към родината, “Възраждане” е начин на живот, кауза и посвещение. Всички, които сме част от политическата организация се борим за силна, независима и обединена България. И понеже познавам хората и съм наясно с техните качества, ще постигнем целта си. 

 • Какви са най-големите проблеми на община Видин? 

 

 • Проблемите на община Видин са много, но сред най-значителните са социалното и икономическо изоставане, демографската катастрофа, липсата на перспективи и стимул за хората да създават семейства във Видин, да работят тук и да отглеждат децата си тук. 

 • Какви са вашите решения за справяне с проблемите на Общината? 

 

 • Програмата ми, неслучайно е доста обемна, постарали сме се да обхванем всеки аспект от проблемите на Видин и да предложим ефективни и целенасочени действия за разрешаването им. Това ще се случи чрез стимулиране на икономиката, защита на малката, средна и традиционна търговия, използване на потенциала на минералните води, за развитието на СПА туризъм, поддържане на съществуващия и изграждане на нов общински жилищен фонд за ползване от млади семейства и крайно нуждаещи се. 

 • Какви са основните принципи, от които се ръководите? 

 

 • Основните принципи, от които се ръководя са няколко – справедливост, и предвидимост, при формиране на местните данъци и такси, прозрачност на обществените поръчки за доставки, услуги, проектиране и строителство, активна роля на общината за подобряване на инвестиционната среда и съхраняване на общинската собственост. 

 • В програмата ви има застъпени интересни решения за развитието на Общината като дом на всички граждани на Видин. Бихте ли споделили повече? 

 

 • Това е свързано с прилагането на общ устройствен план и защита на градските паркове от опити да бъдат заграждани и застроявани, развитие на достъпен междуселищен транспорт и безплатен градски такъв, предприемане на ефективни мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, както и обновяване и благоустрояване на обществените площи – улици и паркове. 

 • Как ще се справите с демографския проблем, който все повече се задълбочава? 

 

 • Това е един от сериозните проблеми, пред които сме изправени – Общината се обезлюдява, младите хора я напускат, раждаемостта драстично намалява. При последното преброяване, община Видин е намаляла с почти 20 000 души. Заради този проблем моята програма е социално ангажирана – с мисъл, грижа и подпомагане хората, които имат нужда от това – младите семейства, многодетните такива, социално слабите лица, както и всички групи, които се намират в неравностойно социално и икономическо положение. Заявявам ясно намерението си да подобрява живота и жизнената им среда. 

 • Кое е номерът на бюлетината ви и защо гражданите да гласуват за вас? 

 

 • Бюлетината е с номер 42. Ако жителите на Видин желаят прозрачно и честно управление, със стабилна социална и икономическа политика, ако искат по-добра инфраструктура, градска среда и запазване на културното наследство, ако желаят градоначалник, който наистина е там за тях и за да реши проблемите им, доверете се на “Възраждане” и на мен, защото ние няма да предадем доверието на нито един наш избирател. 

Актуално

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!