След сигнал на „Възраждане“, общината ще обезопаси опасна подпорна стена на рисков блок

След сигнал на „Възраждане“, общината ще обезопаси опасна подпорна стена на рисков блок

Относно опасна напукана подпорна стена до блок „Орфей Юг“ в кв. Веселчани ще бъдат предприети мерки от общината, едва след многократно сигнализиране от страна на общинските съветници от „Възраждане“ Георги Дяков и Анета Георгиева.

Община Кърджали отговаря, че проблема е задвижен за решение, като ще бъде изготвен технически проект като ще се търси финансиране от държавата за неотложните възстановителни работи, съгласно процедурите към Министерски съвет.

„Остава въпросът защо досега не е имало изготвен технически проект и не е търсено решение, след като проблемът е стар и е бил медийно отразяван през годините.“, коментира Анета Георгиева пред граждани.

Георги Дяков пък допълни, че в този си вид стената е в предаварийно състояние и има опасност от свличане на блока, ако продължи да расте пропукването.

„Надяваме се  новото управление на града ни наистина да разреши проблема и да не остане на ниво технически проект.  От „Възраждане“ ще следим как общината ще изпълни поетия ангажимент за възстановяване и обезопасяване на подпорната стена, дренажа и канализацията. Също така ще препоръчаме и обследване на блока за конструктивни изменения, заради движението на земните маси в годините, както и заради заснетите от нас и приложени към сигнала пропуквания в панелите на блока.“, каза още Анета Георгиева.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!