Радослав Червенков: Управляващите в Перник погасяват заеми с нови заеми

„Заседанията на общинския съвет са низ от куриози. Първо ГЕРБ съвсем явно подкрепиха кандидатурата на сегашния кмет на Перник, а сега той им върна жеста, като неговите общински съветници подкрепиха кандидатурата на ГЕРБ за председател на общинския съвет. Беше парадоксално, защото беше направен избор само от един кандидат. Много демократично – бюлетината беше само с една кандидатура, дори нямаше „не подкрепям никого“.,  коментира общинският съветник от „Възраждане“ Радослав Червенков в студиото на телевизия Евроком.

Той допълни, че кандидатурата за заместник председател е всъщност истински притеснителна.

„За зам.-председател бе избрано едно лице, което в предишния общински съвет беше председател и беше свален като такъв, защото не се справяше с работата си. Освен това, името му беше замесено в някакви корупционни скандали, но това беше потулено във времето. Беше избран само с два гласа против, единият беше моя – това ако не са предварителни договорки. Сега ще си работят в пълен консенсус и ще продължат да теглят заеми.“, каза още Радослав Червенков.

Той припомни, че първото извънредно заседание на община Перник е започнало с изтеглен заем овърдрафт, който трябва да се изплати до другата година, за да покрие друг заем.

„Предишният заем беше безлихвен, а на новият лихвата е 3%. Покриват заеми със заеми.“, допълни общинският съветник от „Възраждане“.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват