Прозрачност и ревизия – основните приоритети пред Виктория Върбанова

Прозрачност и ревизия – основните приоритети пред Виктория Върбанова

Прозрачност в управлението на Община Бургас. Това е основният и най-важен приоритет, който си поставя кандидатът за общински съветник от „Възраждане“ Виктория Върбанова. Именно това беше и сред най-големите проблеми, идентифицирани в анкета, поръчана от бТВ. 

Третата в листата на „Възраждане“ посочва два конкретни примера в тази насока. Последното обществено обсъждане на проектобюджета на Община Бургас беше скрито за пореден път от гражданите, в секции и подсекции на страницата на администрацията, уведомление за това не беше пуснато до медиите. 

„Граждани са писали с въпроси на посочените за тази цел електронни пощи, но никой не им е отговорил“, казва Върбанова. 

Друг пример в тази посока е, че хората нямат достъп до приложенията в докладните записки на администрацията, а именно в тези документи се крият важните подробности. Виктория Върбанова ще работи за промяна на този модел на управление. 

Сред другите ѝ важни цели са ревизия на досегашната власт – продадената общинска земя и имоти, реалният финансов статус на общината, както и дълговете натрупани от предишното управление. Последното е от изключителна важност, за да се предотврати тегленето на нови, ненужни заеми, за мегаломански проекти. Кандидатът на „Възраждане“ ще работи и за анализ на отдадените под наем общински имоти, с цел да се спре евентуално облагодетелстване на хора, близки до сегашната власт. 

Възраждане е с номер 42 в бюлетината! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Професионалният опит на Виктория Върбанова включва работа за няколко големи български компании в сферата на туризма, работа в чужбина за голяма международна компания, но тя избира да се завърне в България, тъй като вижда алтернатива за страната ни в лицето на „Възраждане“. В чужбина натрупва управленски и организационен опит. В момента развива собствен бизнес. Заместник-председател е на структурата на „Възраждане“ в Бургас.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!