Председателят на регионалната комисия в НС търси решения за строителния сектор във връзка с инфлацията

Председателят на регионалната комисия в НС търси решения за строителния сектор във връзка с инфлацията

Председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 48-то Народно събрание – инж. Коста Стоянов, се срещна вчера с председателя на Управителния съвет (УС) на Камарата на строителите в България (КСБ), инж. Илиян Терзиев. …

На разговора от страна на Камарата присъстваха още Любомир Пейновски – член на Изпълнителното бюро, инж. Любомир Качамаков, председател на областното представителство в София, инж. Благой Козарев и Савин Ковачев, директор на Правната дирекция.

Инж. Стоянов беше запознат  от ръководството на КАБ с проблемите  по прилагането на Методиката за изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на инфлация.

Във връзка с това инж. Коста Стоянов ще отправи запитване към вицепремиера по управление на европейските средства – Пеканов, с оглед на прилагането на сходна  методика в останалите страни членки на Европейския съюз.

Председателят на комисията  беше запознат и със становището на браншовата организация относно насоките за кандидатстване по програмата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и  проблема  с кадрите в строителния бранш.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!