По предложение на общинските съветници от  “Възраждане” – Берковица се намалява месечната такса “Платен абонамент” за физически лица в централна градска част 

По предложение на общинските съветници от  “Възраждане” – Берковица се намалява месечната такса “Платен абонамент” за физически лица в централна градска част 

Според “Възраждане”, във връзка с актуализирането на чл.10в, Ал. 1 от Наредбата за осигуряване и поддържане на обществения ред и сигурност на територията на община Берковица и допускането на възможността за ползване на услугата “Платен абонамент” от жители на града, без да се съобрази еднаквия размер на цената на услугата за физически и юридически лица, се налага да бъдат приети промени и в  Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци и такси. Навсякъде в България, където е уреден платеният абонамент за паркиране, режимът за физическите и юридически лица е различен.

“Предвид множеството сигнали на наши съграждани за затрудненото паркиране, в близост до домовете им в зоната на Централна градска част, ние предложихме проект за изменение и допълнение към действащата Наредба, с който се цели намаляване наполовина на финансовата тежест за живущите в Централна градска част в Берковица, които желаят да ползват услугата, а не осъществяват търговска дейност и в същото време са ограничени в намирането на паркоместа до домовете си”, коментираха темата общинските съветници от “Възраждане” Милован Панталеев и Зоя Иванова.

От “Възраждане” – Берковица заявиха, че имат положително решение и становище, относно тяхното предложение за намаляване на таксата за паркиране в Централна градска част, за физически лица, наполовина – от 15 лв. на месец, както е досега, на 7.50 лв. Срокът за обществено обсъждане изтече и се очаква предложението да бъде окончателно прието на следващото заседание на Общински съвет Берковица на 26.01.

Предложението е част от политиката на местната структура на политическата организация за намаляване на данъчно-административната тежест върху жителите на общината, с цел подобряване на социално-икономическите условия за живот там. От Възраждане-Берковица ще внесат още предложения в Общинския съвет в тази насока по социално насочени теми, които могат да бъдат решени от местната власт в лицето на местния парламент.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!