Позиция на „Възраждане”: ПП-ДБ и БСП избраха Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси

Явно в семейството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС има огромни проблеми само 24 часа след сватбата. Очевидно е, че сме свидетели на поредната „джентълменска уговорка“, която пропада по американски – безскрупулно. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вчера получиха подкрепа на сватбата си от двама свидетели от ДПС – Дилян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Вероятно днес е трябвало да върнат подкрепата, но няма как да знаем какво се е объркало в семейните им отношения и не бихме могли да носим отговорност за това.

Принципна позиция на „Възраждане“ е да не участваме в унищожението на държавата и по всякакъв начин да пречим на престъпния американски режим, като ежедневно затрудняваме работата на неговото правителство, представено като българско. Народните представители на „Възраждане“ няма да участват в нито едно от гласуванията за председатели на постоянни комисии в народното събрание. Всички знаем, че те са помощен орган и подпомагат със становища  дейността на парламента и приеманите в него законопроекти. Нека за всички е ясно, че в следващите няколко месеца те ще са унищожителни за България. Народните представители на „Възраждане“ категорично заявяват, че няма да участват в убийството на страната ни и в унищожението на българския народ.

В интерес на истината, от която винаги се водим, е важно да се каже, че гласуването на подмяната на член на комисията по конституционни въпроси в пленарна зала е ползвано за медийна атака срещу „Възраждане“. Атака, която цели да отвлече общественото  внимание от голямата политическа сватба, която се случи вчера  между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС,  на която кумува американският посланик.

Важно е да кажем, че за промените, които иска да направи управляващата коалиция от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС в Конституцията,  имат нужда от 180 гласа, които те нямат. Отварянето на Конституцията е оправдание за това, че подмяната и доносниците се прегърнаха с ГЕРБ-СДС, които до вчера наричаха мафия, за да станат маша в ръцете на американския посланик и да унищожат България.

Категорични сме обаче, че отварянето на Конституцията е опасно,  защото марионетният американски режим със сигурност ще нанесе много вреди с промените, които може да поиска впоследствие, и за които са нужни по-малко гласове.

Интересно е и гласуването, в което от 64 народни представители на ПП-ДБ присъстват едва 58, а от тях 10 са се въздържали. Ако всички народни представители от ПП-ДБ и БСП бяха последвали примера на „Възраждане“ и не бяха участвали в гласуването, Делян Пеевски нямаше да бъде избран за член на комисията. Така със своето гласуване на практика ПП-ДБ и БСП избраха Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси.

Актуално

Общинските съветници на „Възраждане“ във Варна с  декларация срещу приетия законопроект за ВЕИ в морските пространства 

Делегация на „Възраждане“ посети Руската Федерация за участие в Международен форум

“Възраждане” – Видин : Има съмнения, че хиляди пият отровна вода