Петър Петров: Четири законопроекта за българско гражданство залежават, докато се увеличават молбите от турски граждани

Петър Петров: Четири законопроекта за българско гражданство залежават, докато се увеличават молбите от турски граждани

Народният представител от „Възраждане“ коментира казаното вчера по време на пресконференцията на кабинета Денков и дадения от министрите отчет за дейността им
 
„Най-големите неуспехи на проваленото правителство на коалицията ГЕРБ-ППДБ-ДПС са именно следствие от заявките, с които то беше създадено:
 
Въртележката на конституционните промени: Партиите от тази коалиция обещаваха едно, сетне внесоха друго, а пък приеха трето след като се надлъгваха едни-други, а излъгаха и техните избиратели като цяло, че ще променят конституцията, за да реформират съдебната система. Вместо това засегнаха националната сигурност и орязаха правомощията на Президента като балансьор между трите власти.
Липсата на реална съдебна реформа: За 9 месеца това правителство и коалицията, която го избра, цели шест пъти променяха Закона за съдебната власт, а сега готвят седми промени. Министерският съвет внесе неадекватни промени в НК, които не отразяват криминогенната обстановка в страната: Вместо да борят криминалната престъпност, направиха по-строги наказания за торенти и менте маратонки. Вместо да създадат текущ контрол върху съдебните актове и ефективен, а не „проформа“ Инспекторат към ВСС, работещ по схемата „Гарван гарвану око не вади“, те взеха, че утежниха с декларации дейността по разследването. Тотална некадърност.
 
Застрашават бъдещето на българската нация през процедурите за натурализация: Четири законопроекта за българското гражданство в момента залежават „на трупчета“, докато лавинообразно се увеличава броя на молбите от турски граждани в Министерстовото на правосъдието – цели 6 200 молби за 2023г. Всички тези „нови“ български граждани ще гласуват „правилно“ по време на избори. За една партия.
Прокламираната борба срещу корупцията се изроди в скопен Закон за продиводействие корупцията, с нулева дейност на правителството по контрол и превенция срещу корупция по високите етажи на властта и като резултат – ялова корупционна комисия, разделена на две – за по-сигурно, че висши партийни функционери няма да бъдат пипани за етажи, кюлчета, имотни сделки и т.н. И още, и още, и още. Необходими са спешни парламентарни избори.“, написа днес народният представител от „Възраждане“ Петър Петров в социалната мрежа Фейсбук.
 
Какво още написа Петър Петров може да видите тук: – https://www.facebook.com/adv.ppetrov

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!