Петър Петров : Необходима е проверка на извършван текущ ремонт, на участъка на изхода на град Лом 

Петър Петров : Необходима е проверка на извършван текущ ремонт, на участъка на изхода на град Лом 

На един от изходите от град Лом – в посока село Ковачица, от около две седмици насам се извършва ремонт на участък от пътя с дължина около два километра, който включва и части от павирана пътна настилка. От една година насам през тази пътна отсечка минава целият тежкотоварен автомобилен трафик от Видин към Оряхово и обратно, което е съсипало пътната настилка.

По информация на местните жители от град Лом прави впечатление, че павираната настилка се ремонтира хаотично и само на определени участъци. Освен това паветата биват премахвани и заменяни с асфалтова настилка. Едновременно с ремонтните дейности е пуснато и автомобилното движение, което обстоятелство създава опасност за живота и здравето на участниците в движението и екипа, осъществяващ строително-ремонтни дейности на пътя. Както леките автомобили, така и тежкотоварните камиони са принудени да слизат от павирана настилка около 10 см. към песъчлива настилка, което отнема около 10 минути време за преминаването на тези два километра в ремонт.

Това, че едновременно пътната настилка се ремонтира и движението е пуснато, навежда за съмнения за нечие желание този ремонт (а с него и окончателното плащане за него) да приключи по-бързо. Когато се правят ремонти на парче, е важно същите да бъдат контролирани както с оглед заплащаните за това сериозни държавни и/или общински средства, така и с оглед създаването на безопасни, а не рискови условия за участниците в движението и за местната общественост, която използва тази пътна отсечка наред с трафика между Видин и Оряхово. Още повече когато се прави ремонт на участъци, включващи павирана настилка, която изисква специфичен начин на работа и подмяна.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!