Петър Петров настоява пред МРРБ за спешни действия по важни инфраструктурни проекти

Петър Петров настоява пред МРРБ за спешни действия по важни инфраструктурни проекти

Народният представител от „Възраждане“ Петър Петров взе участие в официална работна среща, организирана от Областната управа в Монтана с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. В нея участваха и кметове на общини в областта и народни представители.

На срещата бяха обсъждани действията от страна на министерството и Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ по отношение на текущия строеж на магистралата от Видин до Монтана, за изграждането на скоростен път между Монтана и Враца, както и за проектната документация за бъдещия тунел през Петрохан, който да свързва чрез скоростно трасе град Монтана със столицата.

Народният представител Петър Петров постави въпроса за спешната необходимост от укрепването на свлачището, засегнало изцяло дълъг участък от едното платно на републиканския път между Монтана и Вършец в района след разклона за град Враца. От страна на министъра и председателя на УС на АПИ Асен Йорданов, който също участваше, бе поет ангажимент за спешно извършване на укрепителни работи и ремонт на този пътен участък с цел спиране на свлачищните процеси.

Петър Петров уведоми министъра и че е внесъл в МРРБ сигнал за проверка на състоянието на материалната база и експлоатацията на хидровъзел Среченска бара по искане на местната структура на „Възраждане“ в Берковица. По отношение на това е предвиден отговор от министъра по време на следващия парламентарен контрол.

Участниците в работната среща днес насрочиха и нова отчетна среща на 11 март. Тя ще се проведе отново в Областната управа, за да се представи отчет за свършеното по така поставените днес проблеми в област Монтана. От страна на „Възраждане“ бе потвърдено присъствие на нея.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!