Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

За втори път министърът на МОСВ посещава Монтана в рамките на месец, във връзка с множеството сигнали за незаконни сметища, предходно подадени от Петър Петров от “Възраждане”.

“С министъра установихме, че част от незаконните сметища в общински имоти, открити при предното ни съвместно посещение по моя покана, са вече премахнати от община Монтана – като сметището край Полигона и това към с. Студено Буче, а по отношение на тези, разположени в частни имоти, са издадени предписания за тяхното премахване в срок от 1 месец”, каза пред медии, кандидатът за народен представител от 12 МИР Монтана, Петър Петров.

Той допълни още, от страна на РИОСВ-Монтана е сезирана Прокуратурата за 6 от сметищата, които са били установени преди.

Бяха обходени нови терени в района, в които бяха установени още незаконни сметища, на териториите на общините Монтана и Бойчиновци.

“Надявам се да превърнем тези проверки на най-високо ниво в регулярни, за да постигнем по-добри резултати в борбата срещу незаконното изхвърляне на отпадъци в Монтана, която се оказва рекордьор по брой незаконни сметища”, каза кандидатът за народен представител от 12 МИР Монтана, Петър Петров.

По думите му става ясно още, част от тях попадат в територии, стопанисвани от Басейново дирекция. Министърът е разпоредил на директора на РИОСВ Монтана същите да бъдат премахнати и да бъде уведомена Прокуратурата за незаконното депониране на отпадъци.

Министърът пое ангажимент пред Петров, че след две седмици, отново ще извършат подобна проверка в област Монтана, за да проверят напредъка по премахването на незаконните сметища и санкционирането на бездействащите кметове, допуснали тяхното образуване на територията на общините.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!