Петър Волгин: „Възраждане“ има смелостта  да се противопостави на статуквото в България и Европа

Петър Волгин: „Възраждане“ има смелостта  да се противопостави на статуквото в България и Европа

Моите лични очаквания са на 9 юни Възраждане да спечели тези избори, защо ние винаги се борим  за първото място. Това заяви Петър Волгин, кандидат за евродепутат от Възраждане, пред журналисти във Варна. Той добави, че целта е победа на „Възраждане“, както на парламентарните, така и на европейските избори.

 Една от каузите на Петър Волгин в Европейския парламент е свързана с правото на вето от страните членки и допълни, че има идеи то да бъде премахнато, а важните решения да се взимат с квалифицирано мнозинство.

„Ако това се случи – ще бъде изключително лошо за всички членки, тъй като би означавало – абсолютен край на равноправието в Европейския съюз. По този начин България ще бъде не само послушна, но и де факто не би могла да направи, каквото и да било, за да отстоява националния си интерес. 

  Сред другите ни каузи са предоговоряне на Зелената сделка, предоговаряне на пакта за миграцията и въобще всичко, което пречи на развитието на страната ни„, категоричен бе Волгин.

Според Волгин напълно разбираем е и скептицизмът на българите по отношение на Европейския съюз, а причината е, че хората не виждат ползата за себе си и за България като цяло от членството ни в ЕС.

„За повечето хора Европейският съюз е някакъв много сложен, бюрократизиран механизъм, в който решенията се взимат неясно как и от хора, които никой не е избирал. Точно заради това е необходимо да има повече светлина и яснота, какво точно се случва в Европейския парламент.

Именно това е и една от основните причини да се впусна в тази не лека битка, за да можем да покажем на българските граждани, какво точно се случва в Европейския парламент! За да знаят хората как се случват нещата, защо се случват по този начин и преди всичко, как тези решения се отразяват на техния живот“, категоричен бе Волгин.

На въпрос на журналисти, с кого би си партнирала „Възраждане“ в Европейския парламент той отговори:

„С всеки, който изповядват сходна идеология на тази на „Възраждане“, а именно идеология, в която интересите на нацията стоят на първо място. Тоест  можем да си сътрудничим с  тези депутати, които са свободомислещи и не са ограничени от бюрократичните рамки“, каза Волгин и призова хората да гласуват за „Възраждане“.

„Това е единствената политическа организация, която действително има смелостта да се противопостави на статуквото не само в България, но и на статуквото в международен план в Европа и поради тази причина трябва да бъдат подкрепени, защото са достатъчно смели и независими!“.

Петър Волгин отбеляза, че свободата на медиите е приоритет, който ще отстоява категорично в Европейския съюз.

„За мен е важно всичко, което се случва с медиите – в България и по света. Има редица актове, които имат за цел да ограничат свободата на медиите и се подготвят допълнителни такива. На тази цензура, трябва да се противопоставим всички!“, категоричен бе Петър Волгин.

Във Варна кандидатът за евродепутат бе посрещнат от стотици симпатизанти, с които той проведе разговор за бъдещето на България и приоритети на „Възраждане“, които политическата организация ще отстоява в Европейския парламент.

Възраждане е с нoмер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!