Петко Добрев, кандидат кмет на Силистра: Ще превърна Силистра в привлекателна уикенд дестинация

Петко Добрев, кандидат кмет на Силистра: Ще превърна Силистра в привлекателна уикенд дестинация

„Като кмет ще работя върху това да превъна Силистра в привлекателна уикенд дестинация. Грехота е да не използваме уникалното разположение на нашия град на река Дунав като източник на благоденствие. Ние ще възродим популярните в миналото за силистренци водни спортове и добавим към тях нови. Ще подкрепим както високото спортно майсторство, така и масовия спорт.“, каза кандидатът за кмет от „Възраждане“ Петко Димитров за Портал Силистра. 

Според него към днешна дата няма подходяща крайбрежна инфраструктура, нито възможност за спортни занимания, нито за почивка.

„Такива трябва да бъдат изградени. Местната власт има ресурс и инструментариум, с който може да предостави възможност на всички желаещи да практикуват водни спортове. Също така изключително полезна инициатива, която не изисква големи инвестиции е изграждането на къмпинги на подходящи места по крайбрежието на община Силистра, както и определяне и пооддържане на охраняеми плажове на подходящи места. Река Дунав е най-дългата водна дестинация в Европа. Ние искаме да сме органична част от нея и ще изградим и подходяща туристическа инфраструктура за това.“, допълни още кандидат кметът от „Възраждане“. 

      Ако го изберат за кмет, Петко Добрев има програма как да превърне Силистра в открита сцена на културата по река Дунав. В недалечното минало градът е имал богат културен живот и това може отново да стане реалност, с малко подкрепа от местната власт, която има тези приоритети.

„Възраждане“ е с N42 в интегралната бюлетина

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!