Петко Добрев, кандидатът за кмет от Възраждане: „Като вземаме важни решения за общината трябва да мислим за десетилетия напред“

Петко Добрев, кандидатът за кмет от Възраждане: „Като вземаме важни решения за общината трябва да мислим за десетилетия напред“

 „Работим по програма, която ще даде по-голяма административна и финансова самостоятелност на общините и кметствата. Ще се допитваме до силистренци по важни въпроси за града, чрез провеждане на местни референдуми и други форми на изразяване на обективна гражданска позиция. Имам история в местното самоуправление и съм работил по много значими въпроси и моето намерение е да продължавам да ги развивам и да работя по тях.“ – каза кандидатът за кмет Петко Добрев на среща с граждани.

Той има магистратура по история и география във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Бил е два пъти областен управител на Силистра, както и заместник-кмет на общините Дулово и Алфатар. В мандат 2007 – 2011 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Силистра.

„В решенията, които ще взимаме като изпълнителна и законодателна местна власт, ще се позоваваме на няколко принципа. Това са рационалност, законосъобразност, дълъг хоризонт и естетика. Много сериозно сме разработили въпросът с депото за твърди битови отпадъци и  неговата пренатовареност, което създава сериозна екологична опасност. Този въпрос можеше да се реши от общинския съвет още през 2008-ма година. Може би си спомняте, че тогава община Силистра пое част от битовите отпадъците на област София. Аз предложих две неща – да предоговорим новите количества отпадъци, като това не се прие, второто ми предложение беше този договор да влезе в сила, тогава, когато Министерски съвет сключи споразумение с община Силистра да финансира завод за преработка на отпадъци и пречиствателна станция за отпадни води – също не се прие. Още тогава можеше да се реши този проблем, сега обаче виждаме последиците и всички затруднения. Затова казвам, че трябва да мислим в един дълъг хоризонт в продължение на десетилетия. Общината няма да се роди сега, нито ще престане да съществува утре“, допълни Петко Добрев.

Той каза още, че ще представи основните приоритети в програмата си, когато започне предизборната кампания, но бе категоричен, че ще отговаря на инструментариума, с който разполага местната власт.

 

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!