От “Възраждане” честват 146 години от Освобождението на Кюстендил от Турско робство 

На 29 януари, Кюстендил празнува 146 години от Освобождението на града от Турско робство. Общинската структура на “Възраждане”, в лицето на общинските съветници Мира Миркова, Цветомира Маринова, Денис Шляпарски, както и народният представител Димчо Димчев поднесоха венец на паметника на Ильо Воевода, с което почетоха събитието.

Ден по-рано организацията присъства на възстановката, представена от клуб „Традиции“, както и местния ансамбъл “Пауталия”.

„Радостно е, че присъстват толкова много хора и че възстановката се пресъздава исторически, а не политкоректно. Всеки себеуважаващ себе си народ трябва да помни историята каквато е била, а не по начина, угоден за временно управляващите.“,  коментира Димчо Димчев от “Възраждане”.

„Гледала съм възстановката и други години, но винаги се вълнувам, когато идвам да я видя отново. Събитие, което сплотява кюстендилци… за мен беше истинско удоволствие да се хвана на хорото с дядо Димчо, който е на 93 години и продължава да ни радва с ролята си във възстановката“ заяви Мира Миркова, която беше и кандидат за кмет на Кюстендил на изминалия местен вот.

Цветомира Маринова, председател на “Възраждане” Кюстендил посочи, че добротата и грижата за по-слабите е водещ мотив за всички действия на организацията и затова местната структура ще направи работилница за мартенички и ще раздаде над 1000 мартеници на деца и социално слаби жители на града.

„Искаме да ангажираме всеки един човек в изграждането на силно гражданско общество, сплотено зад традициите и да покажем, че политиката не трябва да разделя, а да гради мостове между хората“, коментира събитието Денис Шляпарски от “Възраждане”.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват