От “Възраждане” честват 146 години от Освобождението на Кюстендил от Турско робство 

От “Възраждане” честват 146 години от Освобождението на Кюстендил от Турско робство 

На 29 януари, Кюстендил празнува 146 години от Освобождението на града от Турско робство. Общинската структура на “Възраждане”, в лицето на общинските съветници Мира Миркова, Цветомира Маринова, Денис Шляпарски, както и народният представител Димчо Димчев поднесоха венец на паметника на Ильо Воевода, с което почетоха събитието.

Ден по-рано организацията присъства на възстановката, представена от клуб „Традиции“, както и местния ансамбъл “Пауталия”.

„Радостно е, че присъстват толкова много хора и че възстановката се пресъздава исторически, а не политкоректно. Всеки себеуважаващ себе си народ трябва да помни историята каквато е била, а не по начина, угоден за временно управляващите.“,  коментира Димчо Димчев от “Възраждане”.

„Гледала съм възстановката и други години, но винаги се вълнувам, когато идвам да я видя отново. Събитие, което сплотява кюстендилци… за мен беше истинско удоволствие да се хвана на хорото с дядо Димчо, който е на 93 години и продължава да ни радва с ролята си във възстановката“ заяви Мира Миркова, която беше и кандидат за кмет на Кюстендил на изминалия местен вот.

Цветомира Маринова, председател на “Възраждане” Кюстендил посочи, че добротата и грижата за по-слабите е водещ мотив за всички действия на организацията и затова местната структура ще направи работилница за мартенички и ще раздаде над 1000 мартеници на деца и социално слаби жители на града.

„Искаме да ангажираме всеки един човек в изграждането на силно гражданско общество, сплотено зад традициите и да покажем, че политиката не трябва да разделя, а да гради мостове между хората“, коментира събитието Денис Шляпарски от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!