От „Възраждане“ започват успоредна проверка за изпълнение на водния цикъл и съсипаните  улици в Перник

От „Възраждане“ започват успоредна проверка за изпълнение на водния цикъл и съсипаните  улици в Перник

Най-наболялата тема за перничани е водният цикъл, смятат народният представител Димо Дренчев и общинският съветник Радослав Червенков, които дадоха обща пресконференция в БТА.

„Преди 2 месеца ние зададохме въпрос към министъра на околната среда и водите Илиян Попов, относно това дали има някакви сигнали за проблеми с изпълнението на водния цикъл, дали надзора, който трябва да следи водния цикъл е установил нередности у изпълнителя. Отговорът от министъра беше, че няма регистрирани проблеми с водния цикъл, че няма жалби, няма и сигнали.“, каза народният представител от „Възраждане“ Димо Дренчев.

Радослав Червенков допълни, че през последния месец  е събрал всички сигнали и жалби, които са пускани до общината, а от общината са подавани към съответните министерства.

„През последните месеци, мен лично като общински съветник са ме потърсили десетки хора, за да ми се жалват. И знаете ли какъв е резултатът – направих си труда и изнамерих цяла папка с жалби и сигнали.  Това означава че министъра на околната среда и водите или ни е излъгал в отговора си или самият той е бил подведен от администрацията си, коментира Радослав Червенков.

Те ще изискат да бъде направена инспекция и проверка на цялата работа на изпълнителя до момента.

„Ще прегледаме всички жалби от гражданите и ще поискаме да бъде се назначи експертиза на проблемните места, като също ще подсигурим експерт и от наша страна. Ще наблюдаваме какво и как се проверява и какви са резултатите от това. Държа да кажа, че водният цикъл към момента не е приключил, въпреки че трябваше да бъде финализиран в края на януари.“, допълни Радослав Червенков.

Той припомни за проблемите, които са  сполетели кварталите Църква и Изток.

„Улица Рашо Димитров е тотално съсипана.  Благой Гебрев също. Имаме информация, че на Юрий Гагарин  насипите са правени не както е по правило с фракция, а със земна маса. И това са само част от проблемните места в града ни. Наистина ще дам всичко от себе си, този безотговорен изпълнител повече да не стъпва в Перник, но след като заплати всички санкции за лошо изпълнение на проекта.“, каза в заключение Червенков.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!