Опитите за създаване на скандали около „Възраждане“ няма да върне доверието в управляващите

Опитите за създаване на скандали около „Възраждане“ няма да върне доверието в управляващите

Официална позиция на „Възраждане“

Във вчерашния ден в някои медии се появиха снимки на народните представители Цвета Рангелова и Даниел Петров от парламентарната група на „Възраждане“, които бяха придружени от текст с неверни твърдения, че и двамата народни представители докато са в пленарна зала се занимават с преглед на сайтове.

Посочените сайтове в статията, която съдържа невярна информация, са – сайт за търсене на работа и според неверните твърдения сайт за закупуване на бельо.

Снимката е „любезно“ предоставена на медиите от народни представители от други парламентарни групи, които очевидно прекарват времето си в парламентарната зала като фотографи на „Възраждане“.

Искрено се надяваме, че медиите в България ще се постараят да не бъдат употребявани като платформа, популяризираща личните кадри на народни представители от управляващите парламентарни групи и да не забравят да търсят всички гледни точки както в този случай, така и по всички важни обществени въпроси. Присъствието само на едната гледна точка започва да създава реална опасност за обективното формиране на информационната среда и е откровена манипулация на общественото мнение.

По така направените снимки нито една медия не потърси становището на народните представители от парламентарната група на „Възраждане“. В името на обективната истина сме убедени, че медиите, публикували клеветата, ще публикуват и позицията на „Възраждане“ без редакция.

В така посочените снимки Даниел Петров – народен представител от „Възраждане“, ползва платформата Jobs.bg във връзка с преките му задължения на народен представител и поради нуждата да направи справка на заетостта на гражданите. За сведение на медиите и гражданите това е платформа, която се ползва и от Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание, така че в снимката няма нищо необичайно.

Народният представител Цвета Рангелова прави справка в сайта Lex.bg, в който очевидно се е отворила реклама на бельо, вероятно идваща от Google. Тук отново няма нищо необичайно. Дори, ако бъде обърнато внимание на снимката ясно се вижда, че Рангелова е вдигнала картата си, за да иска изказване от трибуната, за което съвсем очевидно прави справка в съответния сайт. Тук отново няма нищо необичайно.

Впечатление прави друго, че народни представители от така наречените управляващи не само демонстрират стряскаща некомпетентност по повод на използваните платформи и за какво служат те, но и  непрекъснато се стремят да отклонят вниманието от собствените си действия и да го насочат към „Възраждане“, създавайки скандал.

За щастие гражданите ясно разпознават подобни опити за манипулация и помнят за прегръдката между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ- СДС, изтеклите записи, в които ПП-ДБ осветляват плановете си за това, че избраха Пеевски да пише конституцията и че се опитват да изперат Борисов и Петков. Опитите  да бъдат създавани скандални  ситуации и да се създаде впечатление, че  те са свързани с „Възраждане“ от страна на депутати от управляващата коалиция, няма да върне доверието в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС. Българският народ се пробужда и няма да бъде манипулиран.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!