Никола Димитров: 2 години се борих да възобновим ГПУ Болярово, тъй важен за опазването на границата ни

Никола Димитров: 2 години се борих да възобновим ГПУ Болярово, тъй важен за опазването на границата ни

Никола Димитров от „Възраждане“: 2 години се борих да възобновим ГПУ Болярово, тъй важен за опазването на границата ни

Днес ще се проведе официалното възобновяване на Граничен полицейски участък (ГПУ) Болярово, което бе закрито от кабинета Петков пред 2022 г.

„През изминалите 2 години аз не съм спирал да се боря за неговото възстановяване. Беше огромна грешка да бъде затворен.“, коментира народният представител Никола Димитров пред граждани.

Винаги, когато министър на вътрешните работи е присъствал на изслушване, един от редовните въпроси на „Възраждане“ винаги е бил „кога ГПУ Болярово ще функционира отново“.

„Този въпрос бе поставян многократно от мен към всеки един министър, който е заемал тази длъжност през тези 2 години. В качеството си на народен представител съм провел множество срещи с тях, относно важността на ГПУ-то за опазването на българската граница. Днес нека всички бъдем доволни от този успех, но и да не забравяме, че има още много работа за вършене. Трябва да се обърне сериозно внимание на условията, в които работят граничарите, тяхното облекло, на техническото оборудване, липсата на камери, лошата инфраструктура и т.н. Искам да се обърна към всички граничари и да ги поздравя за неуморния труд, който полагат, за да пазят граница ни.“, допълни Никола Димитров от „Възраждане“.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!