Никола Димитров: Стане ли България част от Шенгенското пространство, пограничните ни общини ще се превърнат в огромни центрове за нелегални имигранти

Никола Димитров: Стане ли България част от Шенгенското пространство, пограничните ни общини ще се превърнат в огромни центрове за нелегални имигранти

„Като жител на една от малките погранични общини, за мен един от най-важните приоритети е ефективното опазване на българската граница. През 2024 г. правителството на ППДБ- ДПС-ГЕРБ се опитва да извърши поредното национално предателство   с решението си  България да стане част от Шенгенското пространство. Компромисите, които правителството е поело, но отрича че е поело, могат да ни поставят в пагубна ситуация и да бъдат унищожителни за нас като народ и държава. Имам огромни опасения, че малките погранични общини ще се превърнат в едни огромни центрове за нелегални имигранти. Опазването на българската  границата беше основна тема в работата ми като народен представител през изминалата 2023 г. и през 2024 година това ще продължи да бъде основното, върху което ще работя. Приоритетите в моята работа и тази на народните представители от “Възраждане” в тази посока са няколко: възстановяване на ГПУ Болярово, което бе закрито от четворната коалиция (ПП, ДБ, БСП и ИТН); увеличаване на щатния брой служители в ГП до отпадането на командировани служители; материално обезпечаване на дирекция ГП. Границата на България трябва да се пази от наши граничари, а не да бъде разграден двор.“, написа Никола Димитров, народен представител от “Възраждане”, избран от ямболски регион в социалната мрежа Фейсбук.

Постът му е провокиран от среща – разговор с граждани на Ямбол и областта, с които още в първите дни на 2024 г. е обсъдил приоритетите в работата си  като народен представител през предстоящата година.

Извън работата му в Народното събрание народният представител от „Възраждане“ ще продължи да работи със своите съмишленици: за опазване на българската граница, за развитие на общините в област Ямбол в инфраструктурен аспект и развитие на културния туризъм, икономика и по-добри условия за образование на учениците, разкриването на гранично-пропускателен пункт с Турция до с. Странджа.

 

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!