На 21 ноември 2023 г. (вторник), от 10.00 ч. в Административният съд в Монтана ще бъде даден ход на делото по жалбата на „Възраждане“ срещу резултатите от проведените избори за общински съветници в общината на 29.10.2023 г. 

Утре, 21 ноември 2023 г. (вторник), от 10.00 ч. в Административният съд в Монтана ще бъде даден ход на делото по жалбата на „Възраждане“ срещу резултатите от проведените избори за общински съветници в общината на 29.10.2023 г. 

От „Възраждане“ оспориха резултата от вота за общински съветници заради многобройните нарушения, престъпления и изборни измами в някои от секциите на територията на община Монтана, заради които бяха подадени жалби до Прокуратурата и бяха образувани и досъдебни производства за извършени престъпления срещу политическите права на гражданите.
Очаква се на утрешното съдебно заседание, ръководено от съдия Рени Цветанова и в присъствието на прокурор Галя Александрова от Окръжна прокуратура Монтана, да бъде допуснато поисканото с жалбата повторно броене на бюлетините за общински съветници в оспорените изборни секции, както и да бъде допуснат поисканият оглед на видеоклиповете с нарушенията от уебсайта на Централната избирателна комисия, които кадри бяха разпространени и по медиите; а също и да се проведе разпит на свидетели-очевидци на изборните нарушения.

Актуално

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: За АМ „Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени над 233  милиона лева

Групата на “Възраждане” в Общински съвет Карлово: Извършват се действия, в грубо нарушение на правилника 

Димитър Гюрев  се срещна с кмета на Община Лъки, във връзка с рестриктивния воден режим в село Джурково