Народното събрание отхвърли искането на „Възраждане“ за сформиране на комисия, която да разследва  имало ли е натиск над Министъра на електронното управление

Очевидно за Парламента не е важно да се разбере, дали Кирил Петков е упражнявал натиск над Александър Йоловски по отношение на изборни процес.

Днешното парламентарно заседание започна с предложение на “Възраждане” за сформиране на Комисия за проверка на фактите, по отношение на оказания натиск върху Министъра на електронното управление. То беше внесено до Председателя на Народното събрание, на основание чл. 48, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, в програмата за седмицата 29.11 – 01.12.2023 г. да бъде включен Проект на Решение за създаване на Временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на Министъра на електронното управление – Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от народни представители, да извършва определение действия.

Предложението на ПГ на „Възраждане“ беше отхвърлено от  Народното събрание. От парламентарната трибуна Цончо Ганев – зам.-председател на „Възраждане“ и зам.-председател на Народното събрание аргументира предложението като заяви, че самият Министър е съобщил на заседание на ЦИК, че е бил подложен на натиск, от страна на партиен лидер на ПП-ДБ в лицето на Кирил Петков и поиска прегласуване на предложението. След прегласуването, залата отново не прие предложението.

Странното е, че БСП, на практика събираха опозицията като също гласуваха против сформирането на комисия, с което подкрепиха управляващите. Отговорът на въпроса,  защо Народното събрание не желае да сформира подобна комисия оставяме на всеки четящ тази публикация.

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват