Народният представител от “Възраждане”, Димчо Димчев взе участие в международната конференция на ‘Cosac’ в Мадрид

Народният представител от “Възраждане”, Димчо Димчев взе участие в международната конференция на ‘Cosac’ в Мадрид

“Cosac” е сдружение на Комисиите по европейските въпроси от всички парламенти на страните членки на Европейския съюз, както и кандидатите за членство.

Държавите с повече от една камара имат представители на всяка една камара, като Германия, Италия, Румъния и Великобритания.

На всеки 6 месеца председателството се води от различна страна и този месец конференцията на “Косак” е в Мадрид, от 26-ти Ноември до 29-ти в  хотел “Мелиа Кастила”, където присъстват делегации от всички членки на ЕС, включително кандидатите Албания, Сърбия, Турция, Грузия, Косово, а също така и Великобритания. Разискванията по въпросите са разделени в 5 различни панела, всеки от които се предшества от изказване на основните говорители, след което се дава думата на всяка страна, която желае изказване по темата. Петте панела са : Позитиви и негативи, по време на председателството на Испания ; Пактът за миграцията и убежище в ЕС ; Енергиен преход ; Ситуацията в Украйна и взаимоотношенията с ЕС; Отворена стратегическа автономия и взаимоотношенията с Латинска Америка.

Изказването на народния представител от “Възраждане” беше в първи панел, а основната тема – постиженията, по време на испанското председателство. Димчо Димчев подчерта, че има огромни притеснения, относно войната в Украйна, която продължава повече от година и това означава, че не е направено достатъчно. „Не можем да се убива в името на мира. Победа може да се постигне с дипломация, а не чрез кръв. Започнем ли веднага тази стъпка, това ще  е постижение не само на Европейският съюз, но и за целия свят!“

Относно въпроса с миграцията, Димчев поясни, че се наблюдават голям брой мигранти, навлизащи в Европа и това трябва да е общ проблем на съюза, който трябва да инвестира в укрепването на южната си граница.

“Провалим ли се, икономиките ни ще бъдат разорени с плащания за помощи към хора, които може да отнеме поколения, преди да бъдат интегрирани в европейската общност. Да не забравяме, че населението в Европа застарява  и това означава, че скоро ще бъдем изправени пред проблема с това да трябва да плащаме огромни суми за пенсии при намаляваща работна сила.  Нашият призив е –  гледайте далеч напред, действайте сега”, завърши речта си народният представител от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!