Народният представител от “Възраждане”, Димчо Димчев взе участие в международната конференция на ‘Cosac’ в Мадрид

Народният представител от “Възраждане”, Димчо Димчев взе участие в международната конференция на ‘Cosac’ в Мадрид

“Cosac” е сдружение на Комисиите по европейските въпроси от всички парламенти на страните членки на Европейския съюз, както и кандидатите за членство.

Държавите с повече от една камара имат представители на всяка една камара, като Германия, Италия, Румъния и Великобритания.

На всеки 6 месеца председателството се води от различна страна и този месец конференцията на “Косак” е в Мадрид, от 26-ти Ноември до 29-ти в  хотел “Мелиа Кастила”, където присъстват делегации от всички членки на ЕС, включително кандидатите Албания, Сърбия, Турция, Грузия, Косово, а също така и Великобритания. Разискванията по въпросите са разделени в 5 различни панела, всеки от които се предшества от изказване на основните говорители, след което се дава думата на всяка страна, която желае изказване по темата. Петте панела са : Позитиви и негативи, по време на председателството на Испания ; Пактът за миграцията и убежище в ЕС ; Енергиен преход ; Ситуацията в Украйна и взаимоотношенията с ЕС; Отворена стратегическа автономия и взаимоотношенията с Латинска Америка.

Изказването на народния представител от “Възраждане” беше в първи панел, а основната тема – постиженията, по време на испанското председателство. Димчо Димчев подчерта, че има огромни притеснения, относно войната в Украйна, която продължава повече от година и това означава, че не е направено достатъчно. „Не можем да се убива в името на мира. Победа може да се постигне с дипломация, а не чрез кръв. Започнем ли веднага тази стъпка, това ще  е постижение не само на Европейският съюз, но и за целия свят!“

Относно въпроса с миграцията, Димчев поясни, че се наблюдават голям брой мигранти, навлизащи в Европа и това трябва да е общ проблем на съюза, който трябва да инвестира в укрепването на южната си граница.

“Провалим ли се, икономиките ни ще бъдат разорени с плащания за помощи към хора, които може да отнеме поколения, преди да бъдат интегрирани в европейската общност. Да не забравяме, че населението в Европа застарява  и това означава, че скоро ще бъдем изправени пред проблема с това да трябва да плащаме огромни суми за пенсии при намаляваща работна сила.  Нашият призив е –  гледайте далеч напред, действайте сега”, завърши речта си народният представител от “Възраждане”.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!