Народните представители от “Възраждане” участваха в международна конференция 

Народните представители от “Възраждане” участваха в международна конференция 

Народните представители от третата политическа сила в България – Ангел Георгиев и Димчо Димчев посетиха международна конференция в Република Сръбска, една от двете съставни части на Босна и Херцеговина, по повод Дейтънското споразумение от 1995 година, което има за цел да даде решение за страните в гражданската война в Босна.

На събитието присъстваха президентът на Република Сръбска – Милодрад Додик, министърът на външните работи, евродепутати, представители на Парламентите на няколко държави. Темата за пълна автономия на Република Сръбска е доста деликатна и изисква внимание, дипломация и съблюдаване на интересите на всички засегнати страни в конфликта.

От “Възраждане” многократно са заявявали, че вярват в силата на политическите и дипломатическите средства, що се касае до разрешаването на такива сложни и многоаспектни конфликти.

Интересът към “Възраждане”, от страна на сръбските, руските, беларуските и ирландски медии само показва, че отстояването на държавните позиции и национален интерес, носи уважение и доверие сред ръководството на другите държави.

“Нашата политическа организация е вече изключително разпознаваема зад граница и проявеният нескрит интерес към нашата идеология и политика, могат само да ни радват. Имаше журналист от Ирландия, който дълго време ни обясняваше, как протестите от времето на “Ковид” са помогнали на много хора да отстояват убежденията и позициите си.

А в нашите виждания, по отношение на защитата на християнските и семейни ценности, както и в борбата против двойните стандарти в политиката, срещнахме много съмишленици”, коментира Димчо Димчев от “Възраждане”.

В своето изказване Ангел Георгиев заяви, че най-важното, което иска той и една от най-големите политически формации в България – “Възраждане” е мир и просперитет, а на Балканите, почти всяка държава има страна-двойник и това усложнява външнополитическите взаимоотношения. Румъния има Молдова, България – Македония, Гърция – Кипър, Албания – Косово, а от натрупаните впечатления от престоя му в Баня Лука, Сърбия има държава-двойник, в лицето на Република Сръбска.

“Трябва да спасим Европа защото тя не е Европейския съюз, да запазим традиционните християнски ценности на държавите си и така да сме заедно в многообразието.”, заяви пред местни журналисти, народният представител от “Възраждане”.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!