Мира Миркова от “Възраждане” – Една от основните ми цели е подобряване на инфраструктурата на града

Мира Миркова от “Възраждане” – Една от основните ми цели е подобряване на инфраструктурата на града

Криминологът и кандидат-кмет, издигнат от “Възраждане” – Мира Миркова е амбицирана да преустрои Кюстендил в едно чисто, уредено и привлекателно за живот и почивка, място. 

 

“Една от основните ми цели ще бъде подобряването на инфраструктурата на града, с цел постигане на приветлив, чист и подреден вид. Тук е важно да подчертаем, че трябва да разбираме в широк смисъл понятието ‘инфраструктура’, а именно – улици, тротоари, осветление, саниране и реставриране на сгради, зелени площи, паркинг зони, детски площадки и междублокови зони. 

Друга болезнена тема за града е чистотата. Нужно е да се урегулира по-адекватен подход, режим, контрол и прозрачност върху ангажираните с тази дейност фирми”, коментира Миркова. 

 

Според нея, печелившата стратегия е разгръщането на градоустройствения план от центъра към периферията, но с еднакъв приоритет. 

“Така както София не е България, така и центъра на един град не е есенцията му. Всички зони и квартали трябва да имат един обединен облик, с цел – по-хармонична визия на града. 

Сегашната власт се гордее с постигнати 120 декара зелени площи в града ни,  но това, че природата е превзела тротоари, улици и пътни знаци, съвсем не означава, че трябва да ги причислява към зелените площи”, допълва Миркова.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!