Мира Миркова от “Възраждане” – Една от основните ми цели е подобряване на инфраструктурата на града

Мира Миркова от “Възраждане” – Една от основните ми цели е подобряване на инфраструктурата на града

Криминологът и кандидат-кмет, издигнат от “Възраждане” – Мира Миркова е амбицирана да преустрои Кюстендил в едно чисто, уредено и привлекателно за живот и почивка, място. 

 

“Една от основните ми цели ще бъде подобряването на инфраструктурата на града, с цел постигане на приветлив, чист и подреден вид. Тук е важно да подчертаем, че трябва да разбираме в широк смисъл понятието ‘инфраструктура’, а именно – улици, тротоари, осветление, саниране и реставриране на сгради, зелени площи, паркинг зони, детски площадки и междублокови зони. 

Друга болезнена тема за града е чистотата. Нужно е да се урегулира по-адекватен подход, режим, контрол и прозрачност върху ангажираните с тази дейност фирми”, коментира Миркова. 

 

Според нея, печелившата стратегия е разгръщането на градоустройствения план от центъра към периферията, но с еднакъв приоритет. 

“Така както София не е България, така и центъра на един град не е есенцията му. Всички зони и квартали трябва да имат един обединен облик, с цел – по-хармонична визия на града. 

Сегашната власт се гордее с постигнати 120 декара зелени площи в града ни,  но това, че природата е превзела тротоари, улици и пътни знаци, съвсем не означава, че трябва да ги причислява към зелените площи”, допълва Миркова.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!