Мира Миркова – Кооперативният пазар е едно емблематични място за Кюстендил, но, за съжаление, е в окаяно състояние 

Мира Миркова – Кооперативният пазар е едно емблематични място за Кюстендил, но, за съжаление, е в окаяно състояние 

“Пазарът в Кюстендил е едно емблематично място, което, за съжаление, е в окаяно състояние. През 2011-та година местната власт изгражда проект за един модерен и благоустроен пазар, но към настоящия момент, окаяното състояние на пазара, не буди много поводи за гордост. 

В нашата програма, пазарът е приоритет. Той е изключително важен и емблематичен елемент, особено в град и област, която е известна като “Овощната градина на България”, коментира Миркова.

Местните природни условия в Кюстендил предопределят успешното развитие на земеделието като основополагащ отрасъл за региона. А топлите минерални извори благоприятстват упражняването на оранжерийно  зеленчукопроизводство. Именно в Кюстендил е изграден първият парник за отглеждане на зеленчуци в България през 1930г. 

“Пазарът заслужава да се превърне в мотив за посещение на града ни, в привлекателен и функционален център и за търговците и за посетителите. Това е място с голям потенциал, който не се използва целесъобразно. Той  трябва да бъде истинска атракция за жителите и гостите на Кюстендил и  да се осигури нормалното функциониране и поддържане на изграденото до момента, както и подобряването на естетическия му вид”, коментира Миркова. 

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!