Мира Миркова : Кметът иска да взима близо 9000 лева заплата 

Мира Миркова : Кметът иска да взима близо 9000 лева заплата 

На вчерашното заседание на Общински съвет Кюстендил стана ясно, че новоизбраният  кмет на града иска заплата с 30% повече от досегашното заплащане на тази позиция, което се изразява в около 9000 лв. И по груба сметка, между кмета, Председателят на Общински съвет и петимата заместник-кметове ще се разпредели финансов ресурс на стойност от около 50 000 лева на месец.

Това коментира общинският съветник от “Възраждане”, Мира Миркова на вчерашното заседание на Общинския съвет в града, когато станаха ясни скандалните предложения : “Не ми се струва адекватно в град Кюстендил 50 000 лева, по груба сметка, да бъдат разделени и разпределени между седем души – кмета, Председателят на съвета и неговите заместници. Ако приемем това предложение, разбира се. При положение, че в Комисията по здравеопазване, говорим за хора с тежки заболявания, които трябва да живеят с 440 лева на месец. Не може в Комисията по здравеопазване, бюджета на година да е 36 000 и да раздаваме 50 000 на ръководството на Общински съвет Кюстендил”, заяви от трибуната на Общинския съвет, Мира Миркова от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!