Маргарита Генчева от „Възраждане“: Трябва да защитим правото и свободата да бъдем питани

Маргарита Генчева от „Възраждане“: Трябва да защитим правото и свободата да бъдем питани

„Точно преди година, в най-студените зимни дни, от „Възраждане“ бяхме сред хората и събирахме подписи за провеждане на референдум. Не бяхме сами. Много българи бяха с нас, защото разбират колко е важно всички ние да бъдем питани при вземанета на важни за бъдещето на държавата ни решение. Повече от половин година след това, водим епични битки да запазим референдума. Подписите бяха гледани под лупа, при най-малко съмнение – изхвърляни.  Нарушиха законите и Конституцията при гласуването на референдума в Народното събрание. На 8-ми февруари очакваме решението на Конституционния съд. Очакваме да бъде хвърлена на боклука волята на 604 000 български граждани.“, каза народният представител Маргарита Генчева в социалната мрежа ФБ.

В четвъртък „Възраждане“ организира протест  в 9:00 часа пред сградата на ЦУМ, в центъра на София, където се намира Конституционния съд.

Генчева призова членове и симпатизанти на политическата организация да дойдат на протеста и да покажат, че не напразно заедно се бориха, за да го има референдума за запазването на българския лев.

„Да защитим правото и свободата да бъдем питани, ние да решаваме. Това е битка за всички нас, за всеки от нас – за родителите ни и за децата ни“, написа още тя.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!