Маргарита Генчева: От „Възраждане“ не обещаваме мостове над Дунав. Ние се стремим да градим мостове между хората.

Маргарита Генчева: От „Възраждане“ не обещаваме мостове над Дунав. Ние се стремим да градим мостове между хората.

Година след година слушаме как в Силистра ще се строи мост над река Дунав, за връзка с румънския град Кълъраш. Всяка кампания в Силистра на казионните партии започва и завършва с този мост. Партиите на сглобката също дъвчат тази дъвка на предизборните си срещи – тема, която е далеч от ежедневните и реални проблеми на града. Състоянието на река Дунав и бреговата ивица в Силистренска област е занемарено, каменната дига, която е задължение на държавата, е неподдържана, липсват всякакви спортни атракции, водният транспорт е нулев и нямаме връзка с останалите дунавски градове.

Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „Възраждане“ в 20 МИР – Силистра Маргарита Генчева на среща с граждани.

Като кандидат от Силистренска област Генчева ще работи върху няколко приоритета, като единият от тях е  използването на река Дунава в икономически и туристически план.

“Силистра има и един много ценен ресурс, който и до днес остава неизползван, с голям потенциал в посока развитието на региона. Това е уникалното и стратегическо  разположение на града на брега на река Дунав и близостта до границата с Румъния. Дори малки стъпки в тази посока биха дали безценни възможности на града и жителите му най-вече.

“От „Възраждане“ не обещаваме мостове над Дунав. Ние се стремим да градим мостове между хората. В днешното време на отчуждение, искаме да покажем един нов морал в политиката и едно ново отношение към хората, да ги обединим в една обща кауза – каузата на България, единна, свободна и просперираща. Като отговорна политическа организация, ние възприемаме гласовете на хората, дадени за нас, като доверие, което трябва да оправдаваме всеки ден, с всичките си действия и да ги гледаме честно в очите. Затова и сме ежедневно сред тях, на улицата. Разговаряме, слушаме ги, чуваме ги. За нас това доверие е висока отговорност и ние нямаме право да злоупотребяваме с него.

Съществувалият преди години речен транспорт отдавна е забравен,  а това е един евтин и удобен начин и за пътнически, и за товарен транспорт, който ще улесни достъпа до редица страни по протежението на реката. Силистра може да стане важен транспортен хъб за стоки и материали, преминаващи през региона. Пряко свързана с този транспорт е и друг неизползван в района потенциал – възможността да бъдат разработени туристически маршрути по Дунав, които да включват и посещение на историческите и културните забележителности на Силистра, както и маршрути за екотуризъм и риболов, например.

Известен е фактът, че река Дунав протича през най-много държави в света – 10 европейски държави, а водосборният ѝ басейн обхваща още 9. Това дава изключителни възможности за международни сътрудничества, за организиране на културни събития и образователни програми, самостоятелно или съвместно с други дунавски градове. Това може да спомогне за обмяна на опит и идеи, както и за привличане на инвестиции и туристи.

Река Дунав остава неизползвана и в областта на селското стопанство, където водите ѝ могат да напояват плодородния добруджански чернозем. Използването на река Дунав по тези начини може значително да подпомогне икономическото развитие на Силистра и да създаде нови възможности за жителите на града.“, каза още Маргарита Генчева.

Маргарита Генчева – като народен представител в 48 Народно събрание е заместник-председател на Комисия по здравеопазването и член на Комисията по земеделието и горите. В 49 Народно събрание е член на Комисията по здравеопазването и Комисия по труда и социалната политика.

И в двата поредни парламента Маргарита Генчева е кандидат на „Възраждане“ от област Силистра и в парламентарната си работа е силно ангажирана с този регион.

„Възраждане“ е с №12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!