Къстьо Врачев от „Възраждане“: Ремонтът на крепостната порта „Камилите“ да се извършва поетапно

Къстьо Врачев от „Възраждане“: Ремонтът на крепостната порта „Камилите“ да се извършва поетапно

В петък Кръстьо Врачев – народен представител от  „Възраждане“, се срещна с министъра на културата  и неговия заместник  по повод недоволството  на част от предпремачите  и гражданите на Хисаря, които са против цялостното  затваряне за реставрация и консервация на крепостната порта „Камилите“.

Народният представител на „Възраждане“ внесе официално заявление  в деловодството на Министерството с настояване да се извърши спешна проверка защо е предвидено цялостно затваряне на портата, което ще попречи и на туристическия сезон през топлия период от годината, тъй като „Камилите“ са символът на Хисаря, а ремонтът ще трае с месеци. Запитването е внесено, защото според експерти от строителния бранш, реконструкцията може да се извършва поетапно, без да се спира движението.

„Очаквам от Министерството на културата да излезе с данни от проверката и ще ви уведомя своевременно. Добре е да се проведе ремонтът, но с мисъл за всички, които развиват дейност в района. Ако има възможност да се ремонтира поетапно, ще бъде намерена.“, коментира Кръстьо Врачев пред притеснени граждани.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!