Къстьо Врачев от „Възраждане“: Ремонтът на крепостната порта „Камилите“ да се извършва поетапно

Къстьо Врачев от „Възраждане“: Ремонтът на крепостната порта „Камилите“ да се извършва поетапно

В петък Кръстьо Врачев – народен представител от  „Възраждане“, се срещна с министъра на културата  и неговия заместник  по повод недоволството  на част от предпремачите  и гражданите на Хисаря, които са против цялостното  затваряне за реставрация и консервация на крепостната порта „Камилите“.

Народният представител на „Възраждане“ внесе официално заявление  в деловодството на Министерството с настояване да се извърши спешна проверка защо е предвидено цялостно затваряне на портата, което ще попречи и на туристическия сезон през топлия период от годината, тъй като „Камилите“ са символът на Хисаря, а ремонтът ще трае с месеци. Запитването е внесено, защото според експерти от строителния бранш, реконструкцията може да се извършва поетапно, без да се спира движението.

„Очаквам от Министерството на културата да излезе с данни от проверката и ще ви уведомя своевременно. Добре е да се проведе ремонтът, но с мисъл за всички, които развиват дейност в района. Ако има възможност да се ремонтира поетапно, ще бъде намерена.“, коментира Кръстьо Врачев пред притеснени граждани.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!