Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието „пряка демокрация“ със смисъл 

Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието „пряка демокрация“ със смисъл 

„Гражданският контрол върху решенията и действията на властимащите е една от характеристиките на демократичното управление. Степента на гражданска активност и участие е индикатор за развитието и зрелостта на гражданското общество. Тъй като местните власти са най-близо до  проблемите на гражданите, именно на местно ниво, участието им е от решаващо значение на ефективността на управлението.

„Възраждане“ е единствената политическа организация, която интегрира на национално и местно ниво, идеята за пряка демокрация, народовластие и организиране на референдуми по всички въпроси с висок обществен интерес.

Понятието „гражданско участие“ и допитване до гражданите включва широк спектър от възможности и практики – част от тях са – консултиране, формиране на граждански сдружения, улеснен достъп до обществена информация, консултации, открити общински заседания“, коментира кандидатът за кмет на Карлово от „Възраждане“.

Активното участие на гражданите в обществения живот чрез провеждането на местни референдуми е основен елемент в програмата ми, защото вярвам, че аз, както и моите съграждани, желаем едно и също – един по-спокоен, благоустроен, чист и привличащ туристи град.

Време е да възродим Карлово и да върнем на града величието, което заслужава“, каза още Кръстьо Врачев.

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!