Кръстьо Врачев – Здравеопазване и грижа за хората в община Карлово 

“Един от приоритетите, заложени в програмата ми е подобряване на грижата за здравето на хората в община Карлово. както и осигуряване на по-добра здравна и медицинска помощ. Разработили сме концепция за изграждане на система за достъп на хората от различните населени места в общината до медицински и фармацевтични услуги. Невероятно е, но в 21-ви век има множество населени места, които са лишени от аптека и елементарни медицински услуги”, коментира кандидат-кметът за община Карлово. 

Въпреки че Карлово е третият по големина град в област Пловдив, проблемите с липса на квалифициран медицински персонал и недостатъчното денонощни аптеки е осезаем. 

“Според фармацевтичния съюз, причината в малките населени места да няма аптеки е, че са непривлекателни, затова разширяването на аптечната мрежа в областта и подобряването на качеството на предоставените медицински услуги са неразривно свързани с икономическото развитие на региона. В програмата ми тези две теми са взаимосвързани и е разработена единна и целенасочена стратегия за изграждането на един проспериращ  и икономически развит регион, който привлича млади и успешни професионалисти”, коментира кандидат-кметът от “Възраждане”.

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?