Кръстьо Врачев – Здравеопазване и грижа за хората в община Карлово 

Кръстьо Врачев – Здравеопазване и грижа за хората в община Карлово 

“Един от приоритетите, заложени в програмата ми е подобряване на грижата за здравето на хората в община Карлово. както и осигуряване на по-добра здравна и медицинска помощ. Разработили сме концепция за изграждане на система за достъп на хората от различните населени места в общината до медицински и фармацевтични услуги. Невероятно е, но в 21-ви век има множество населени места, които са лишени от аптека и елементарни медицински услуги”, коментира кандидат-кметът за община Карлово. 

Въпреки че Карлово е третият по големина град в област Пловдив, проблемите с липса на квалифициран медицински персонал и недостатъчното денонощни аптеки е осезаем. 

“Според фармацевтичния съюз, причината в малките населени места да няма аптеки е, че са непривлекателни, затова разширяването на аптечната мрежа в областта и подобряването на качеството на предоставените медицински услуги са неразривно свързани с икономическото развитие на региона. В програмата ми тези две теми са взаимосвързани и е разработена единна и целенасочена стратегия за изграждането на един проспериращ  и икономически развит регион, който привлича млади и успешни професионалисти”, коментира кандидат-кметът от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!