Коста Стоянов, „Възраждане“: Нямаме време за губене – нашата мисия е да изведем България от кризата

Коста Стоянов, „Възраждане“: Нямаме време за губене – нашата мисия е да изведем България от кризата

Коста Стоянов, „Възраждане“: Нямаме време за губене – нашата мисия е да изведем България от кризата

 

„Възраждане“ се утвърди като трета политическа сила в България. В 3 МИР Варна имаме също трети резултат със 17, 35 %, или казано иначе за нас са гласували 27 872 човека. В град Бяла сме първа политическа сила, а в община Бяла сме втора с 21,92%. Това може би е най-добрият резултат на „Възраждане“ в цялата страна. В община Аксаково също сме втора политическа сила. Имаме ръст навсякъде и това е само началото. Такъв анализ на изборите от 2 април направи народният представител от „Възраждане“ Коста Стоянов на среща с граждани във Варна. 

Той посочи, че за 2 години партията има сериозно увеличение на избирателите си, което се дължи на последователната политика на „Възраждане“, но най-вече на това, че обещанията, които са поети към хората, се спазват.

Коста Стоянов посочи, че когато има желание, има и начин. Той даде за пример проблемите във варненския квартал „Максуда“, където в продължение на две години се изливат фекални води. Само за седмица, след проведени разговори от страна на Коста Стоянов от „Възраждане“ с отговорните институции – проблемът вече се отстранява. 

 

„Сега, разбира се, всеки се опитва да „яхне“ вълната, но хората са наясно, че само с говорене не става, а трябва и работа. А това, че някой уж е говорил, по никакъв начин не реши тази назряваща екокатастрофа. Необходимо беше да се проведат експертни разговори, именно това направихме и резултатите са видими!“, коментира Стоянов.

 

Той коментира и политическите позиции на партията по важни за страната ни въпроси

„Ние не влизаме в безпринципни коалиции и за нас властта не е самоцел. Нашата основна амбиция е независима България, която сама кове своето бъдеще, и решенията за живота ни се взимат от нас самите – българските граждани, а не в чужди посолства. Ясно е, че докато зависим от чужди интереси – кризата ще се задълбочава. Говорят за инфлация, но няма никакви реални действия за овладяването ѝ. Народът обеднява с всеки изминал ден, но освен едно политиканстване от страна на другите политически сили, друго не се случва. „Възраждане“ предложи икономическа програма, чийто фокус е насочен към защита на националните интереси чрез подкрепа на националната икономика, включително и чрез прилагане на принципа на социална отговорност на държавата. Предложихме да  се намалят бюджетните разходи за административни цели. Най-важното – предложихме подкрепа за родното производство или именно българските производители да могат да реализират 100% от продукцията си в хранителните вериги. Но нищо от това няма да се случи, докато България  угажда на Европейския съюз и не отстояваме правото си да сме равнопоставен член на това „семейство“. И нека е ясно, че докато приемаме всяко едно решение на Европейския съюз – безкритично и безропотно, ще живеем още по-бедно.  Говорят ни за ползите от еврото, а междувременно хората гладуват. България ще загуби целия си монетарен суверенитет. Управляващите в последните години искат да се откажем завинаги от правото сами да определяме паричната си политика. Това бе и причината „Възраждане“ да се обяви против приемането на еврото в България, защото влизането ни в еврозоната означава само едно нещо – мизерия и емиграция.“, каза още Коста Стоянов.

 

Той очерта и основните приоритети, върху които ще работи в 49 Народно събрание.

„Засега никой не знае дали въобще ще се сформира правителство, но ние сме избрани да защитаваме интересите на нашите сънародници. Лично аз ще се фокусирам активно върху инфраструктурата, която в последните години е оставена на самотек. Като народен представител от Варна съм обиколил всички общини и категорично мога да заявя, че положението е лошо, наистина лошо. Възнамерявам да задам въпроси към министъра на регионалното развитие кога най-накрая ще започне ремонт на Дюлинския проход, защото това е изключително важна пътна артерия, особено когато сме на прага на летния сезон.“, посочи Коста Стоянов. 

Той допълни, че ще работи активно и за реализирането на важни за Варна проекти и тяхното ускоряване, като даде за пример Водния цикъл на морската столица.

 

„Още от миналата година говоря по този въпрос. Ако община Варна се забави с реализацията на този проект – ще бъдат загубени милиони левове. Ще направя всичко възможно това да не се случи, но и много се надявам общинската администрация най-накрая да се активизира и да не се оправдава, а да действа“, категоричен бе народният представител от „Възраждане“.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!