Коста Стоянов, „Възраждане“: В най-големите горещини община Варна ремонтира климатиците на старите автобуси

Коста Стоянов, „Възраждане“: В най-големите горещини община Варна ремонтира климатиците на старите автобуси

„Вместо да пусне в експлоатация новите електробуси, община Варна в най-горещото време през годината ремонтира климатиците на старите, които ползва в момента.
 
Няколко месеца след като „Възраждане“ за пръв път алармира, че новите автобуси стоят на склад, е видно, че модерните превозни средства все още не са пуснати в движение. Продължават да се ползват старите автобуси, за които не само че варненци плащат скъпо гориво, но и в най-горещия месец август климатиците им са в ремонт.“, това обсъди на среща с недоволни граждани кандидатът за кмет на „Възраждане“  Коста Стоянов.
На срещата с него присъства и общинският съветник от групата на „Възраждане“ в общински съвет и председател на структурата във  Варна Юлиян Губатов, който припомни, че стойността на автобусите е около 80 млн. лв.,  по две отделни направления.
„Десет месеца новите електробуси залежават в депото на „Градски транспорт“, което пък води след себе си до разреждане на техните батерии, тъй като това нарушава тяхната правилна експлоатация. В крайна сметка всеки един от нас, данъкоплатците на Варна, ще трябва да плати още милиони левове за нови батерии.“, категоричен бе Губатов.

Коста Стоянов добави в разговора с граждани, че много варненци и гости на града избягват да използват през лятото услугите на градския транспорт, защото условията са ужасни.
„В много автобуси няма климатици, горещо е и липсва елементарен комфорт за пътуване. Именно затова и движението в града е толкова натоварено, защото хората предпочитат да ползват автомобилите си, вместо да се тормозят в старите автобуси, които се движат в града“, коментира Стоянов.

Той припомни, че в качеството си на народен представител от „Възраждане“ е отправил запитване към министъра на околната среда и водите – кога варненци ще могат да използват новите автобуси.
„Отговорено ми беше, че община Варна няма да може да се справи в срок. Затова аз отправих молба срокът да бъде удължен в законоустановените рамки. Благодарение на това срокът на програмата е удължен, защото жителите на морската столица не трябва да плащаме за безхаберието и престъпното нехайство на общинската администрация.  Да не говорим каква върховна наглост е това, че преди няколко дни настоящият кмет е договарял ремонт на климатиците на старите автобуси! Вместо общината да се концентрира върху пускането в движение на новите електробуси, то те се чудят как да разходват средства за излишен ремонт на старите машини. Това е наистина арогантно и не с грижа за варненци, а с липса на такава.  Време е това безхаберно, некадърно и нехайно управление на община Варна да бъде спряно! В сряда в 10:00 ч. ще представя концепция, изработена от мен и екипа ми, за това как ефективно според нас трябва да функционира транспортът в града.  Пресконференцията ще се проведе в офиса на „Възраждане“ и ще се излъчва в социалната мрежа – Фейсбук. Ще предложа готови решения, които ще можете да чуете в живото излъчването на страницата ми и се надявам да споделите и вашето мнение след това.“, каза в заключение на разговора с граждани Коста Стоянов – кандидатът за кмет на „Възраждане“ за град Варна.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!