Коста Стоянов, „Възраждане“: Вместо община Варна да продава общински терени, нека върху тях да изгради ясли и детски градини

Коста Стоянов, „Възраждане“: Вместо община Варна да продава общински терени, нека върху тях да изгради ясли и детски градини

При голям интерес премина поредната приемна на народния представител Коста Стоянов –  избран в 49 Народно събрание от Варна.

Варненци споделиха пред Стоянов проблемите, пред които са изправени от години в Морската столица, за които не е потърсено никакво решение. Сред поставените проблеми е бил и този, касаещ недостатъчния брой на детските ясли.

„Това е проблем, който вече за втори път се коментира в приемната. Хората с право недоволстват, че няма места за техните деца в детските ясли. Най-сериозно е положението в централната част на града, както и в кварталите „Чайка“ и „Левски“. Този проблем става все по-осезаем, а общината не предприема никакви мерки, за да го разреши. Задължително е във Варна да бъдат разкрити още ясли и вместо общината да продава общински терени, може спокойно върху тях да изгради ясли и детски градини. Това, впрочем, е и един от приоритетите на  „Възраждане“. Варна е туристически град, който се бори да се превърне в дестинация за 4-те сезона. Как е възможно това да се случи, при положение че родителите не могат да пуснат децата си на ясла? Няма как да стане! Ще работим изключително в насока разкриване на нови детски заведения, като фокусът ще е насочен към яслите, които са крайно недостатъчни за областен град, какъвто е Варна“, категоричен е народният представител от „Възраждане“. 

Друг проблем, който споделиха варненци по време на приемната, е лошото състояние на градската инфраструктура.

„Хората с право се оплакват, че улиците са в лошо състояние, ремонтите се бавят, а градът е в крайно лош вид. И това в разгара на летния сезон. Абсолютно недопустимо!  Напълно споделям мнението на  варненци и за пореден път ще кажа, че ремонти на улици и междублокови пространства се правят регулярно, а не преди избори. Това, освен че създава сериозни проблеми за хората, е и обидно за тях, защото властимащите си въобразяват, че варненци ще се подлъжат по този предизборен популизъм.“, категоричен е Коста Стоянов. 

Освен жители на Варна приемната посетиха и жители на областта. Те споделиха, че са недоволни от състоянието на четвъртокласната пътна мрежа, а така също и за състоянието на пътническите влакове. 

„Много хора от област Варна използват БДЖ като единствен вариант за пътуване. Влаковете освен морално, са и технически остарели. Това е най-евтиният, но и най-сигурен начин за превоз и ще поставя този въпрос на дневен ред в парламента“, посочи народният представител.

Приемната са посетили и представители на спортните клубове във Варна.

„Коментирахме темата с басейните във Варна. Морската столица би могла да генерира шампиони по плуване, но басейните са недостатъчни. Наскоро от БЧК се обявиха в подкрепа на идеята да се върне задължителното обучение по плуване и аз съм напълно съгласен. Децата трябва да могат да плуват, това не е пожелателно, а задължително. Общината обаче не си мърда пръста, за да насърчи младото поколение в тази насока. Казват, че има безплатни курсове за плуване, но бройките се запълват за часове. Необходимо е във всеки един варненски район да има басейн и учениците да тренират. По този начин децата ще бъдат стимулирани да развиват своите спортни умения, а не да стоят пред компютрите. Смятам, че спортната инфраструктура трябва да бъде значително подобрена, така че всички деца на Варна да бъдат обхванати и да развиват своя талант.“, каза в заключение Коста Стоянов.

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!