Костадин Костадинов: След отмяна на референдума очаквайте и отмяна на изборите 

Костадин Костадинов: След отмяна на референдума очаквайте и отмяна на изборите 

На брифинг в Народното събрание на парламентарната група на „Възраждане“ председателят й Костадин Костадинов съобщи пред журналисти, че политическата формация ще сезира Конституционния съд, ако референдума бъде отхвърлен и в Пленарната зала.  

„Всяко едно решение трябва да има и мотиви. Решението беше за отхвърляне на предложението на „Възраждане“. Те ни казаха „Вие с вашия въпрос нарушавате закона, тъй като е казано, че не може да се поставят на допитвания до гражданите теми, свързани с влезли в сила международни договори“. Ние тогава зададохме следния въпрос – кой точно международен договор сме нарушили и кой точно член от него, защото все пак трябва да е записано това нещо в мотивите. Не получихме отговор“, каза Костадинов.

От „Възраждане“ ще продължат да се борят за запазване на българският лев. Освен, че ще сезират Конституционния съд и Прокуратурата, ще поискат разговор по темата и с президента – Румен Радев. 

Костадинов изрази опасение, че настоящия режи на управление ползва фашистки методи. Пред журналистите той направи исторически паралел на моменти от историята, които се повтарят и днес. Моменти, в които е ограничавана свободата на изказ на народни представители. Той сподели с журналистите, че управляващия американски режим има намерение да забрани и изборите. Целият брифинг може да видите тук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/613281887540211

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!