Костадин Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има  

Костадин Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има  

След края на пленарното заседание все  референдум за запазване на българският лев ще има. Ето какво написа в социалната мрежа Фейсбук председателят на „Възраждане“ и на парламентарната група на политическата формация в 49-то Народно събрание.

„Това, което виждате на снимката, е проектът за решение относно провеждането на референдума за запазване на българския лев. С този проект се ОТХВЪРЛЯ провеждането на референдум. Това проекторешение обаче беше ОТХВЪРЛЕНО от мнозинството на тройната коалиция ППДБ, ДПС и ГЕРБ. Иначе казано, с отхвърлянето на решението за отхвърляне на референдума, референдум ще има.

Тъй като ние видяхме какво се случва, на свой ред тихо и кротко гласувахме „за“, след което за по-сигурно поискахме и прегласуване, което още веднъж потвърди решението. С това точката свърши, след нея мина и следващата, а накрая свърши и парламентарният контрол.

Заседанието на парламента беше закрито. А тъй като бавиха взимането на решение до последно, сега и да искат нещо да измислят, нищо не могат да направят, защото крайният срок за произнасяне на Народното събрание по референдума изтича тази вечер в 24 ч.

От бързане да погазят закона и Конституцията, големите „йористи“ на ППДБ дори не можаха да подготвят и решение като хората – в него безпрецедентно липсваха мотиви, което само по себе си го прави нищожно. Сега вече крайното решение е в ръцете на президента, който е длъжен да се съобрази със закона и решението на НС и да насрочи референдум. Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил.

Уважаеми сънародници, референдум за запазване на лева ще има и ние българите ще го спечелим!“, написа Костадин Костадинов в своята страница в социалната мрежа Фейсбук

Цялата публикация може да видите тук: https://www.facebook.com/photo?fbid=809004227455263&set=a.452502546438768

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!