Костадин Костадинов: Нямаме никакво намерение да спираме и да прекратяваме борбата

Костадин Костадинов: Нямаме никакво намерение да спираме и да прекратяваме борбата

Днес в Народното събрание се проведе брифинг на “Възраждане”, във връзка със забавянето на решението на Конституционния съд за референдума за запазване на българския лев. 

“Беше погазена конституционната воля на 604 000 български граждани да се свика референдум за запазване на българския лев. Ясно е, че съвсем скоро ще имаме решение, след като Конституционния съд (КС) бъде попълнен, в противоречие с Конституцията, но както стана ясно, това няма никакво значение, тъй като хората, които ще влязат в КС заявиха ясно и категорично, че няма да имат проблеми с това да гласуват по решения и по дела, в които са били страна. В хода на обсъждането на оставката на Десислава Атанасова, имаше едно изказване, че нашият въпрос бил противоконституционен, затова щял да бъде отхвърлен”, заяви на брифинг в Народното събрание Костадин Костадинов.

Той допълни, че в тази връзка има две неща, които трябва да бъдат ясни – ако въпросът, наистина беше противоконституционен, той отдавна е щял да бъде отхвърлен, при това с огромно удоволствие и, че вече е време да се каже, че въпросът, който е записан и формулиран като питане за референдум е писан от конституционалисти и бивши конституционни съдии.

“Тези хора създадоха въпроса, под който се подписаха 604 000 българи, един от тях, включително, е дал положително становище към Конституционния съд. Изказвания от залата, че въпросът бил противоконституционен показват единствено просташкия стил на управление на ПП-ДБ. На 99% вече можем да бъдем убедени, че КС ще погази волята на българските граждани, ще погази българската Конституция, това беше идеята на вкарването на тези двама човека, сега, веднага, да се подсили това решение. Очевидно е, че натискът е много голям,  а ние нямаме никакво  намерение да спираме и да прекратяваме борбата. Имало е много силен външен натиск, от страна на чужди посолства, за да не се осъществи този референдум.  Продължаваме да се надяваме, че в КС ще надделее закона, а не беззаконията. Макар че, в момента, в който се закълнат новите конституционни съдии, вече можем да кажем ясно и категорично – В България вече няма Конституционен съд”, заяви Костадин Костадинов на брифинга в Народното събрание.

Той допълни, че сме във време, в което имаме златен шанс да спасим финансовия си суверенитет и той е свързан с това, че предстоят европейски избори, на които, ако осъзнаем важността и българските граждани излязат и гласуват, всичко, все още може да се промени. 

 

„Ние българите  имаме един последен златен шанс, заради предстоящите европейски избори на 9 юни. Златният шанс е свързан с това, че се променя Европа и европейската политическа картина в Европейския съюз ще бъде различна,  след 9-ти юни. Златен шанс, за това, че светът се променя и политиката на САЩ ще бъде различна след президентските избори наесен.“, каза още Костадинов.

Целият брифинг може да видите тук: – https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/782234120693670

Актуално

“Възраждане” – Лом : Проблемите на хората с увреждания са системно неглижирани от местната власт 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват