Костадин Костадинов: Ние българите вече се пробуждаме 

Костадин Костадинов: Ние българите вече се пробуждаме 

Костадин Костадинов: Ние българите вече се пробуждаме 

Декларация на Костадин Костадинов от парламентарната трибуна при откриването на 49 Народно събрание 

Уважаеми сънародници!

Обръщам се само и единствено към своите сънародници! Защото всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, постове и позиции, трябва да сме преди всичко едно – българи! Изминаха 10 дни откакто изборите приключиха. Време, предостатъчно за оценка на това, което се случи, и за създаване на планове за това, което предстои. Време, което обаче се оказа крайно недостатъчно за медийната вакханалия, разгоряла се след 2 април. Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, набюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Тези 358 000 българи бяха наречени неграмотни, прости хора, неуспели в живота, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи, лумпенпролетариат и какво ли още не. 

А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат и искаме само едно — да живеем достойно в свободна и независима държава. Ето защо ни нарекоха заплаха. Да, „Възраждане“ е заплаха. Точно така. Но заплаха за националните предатели, чуждите агенти, корумпираните компрадори и виновниците за системно извършваното в продължение на десетилетия заличаване и деградиране на българската държава, целящо да превърне българския народ, един от най-старите народи в света, в аморфна маса без национално самосъзнание, годен само да бъде донор на своите господари от САЩ и Западна Европа. Защото как се нарича държава, която изнася златото, храната и младите си хора, а в замяна внася боклук? Нарича се колония. Така се нарича. Най-наглото в цялата ситуация обаче е друго. За последните пет години от 2017 г. насам правителството на САЩ е похарчило почти 100 млн. лв. за насаждане на антируска и проамериканска пропаганда в България, като за целта тези пари са дадени на медии и т.нар. граждански организации, създаващи исканата от поръчителите от Вашингтон подходяща медийна и информационна среда в родината ни. И сега тези платени от чужда държава чужди агенти наричат нас, свободните 358 000 българи, с поредица от обидни прозвища и епитети.

Уважаеми сънародници, тези чужди агенти искат нас да ни няма. Но не нас, „Възраждане“, не нас, 358 000 българи, избрали свободата, а нас – целият български народ. Защото ние българите осъзнаваме вече извечната истина, че може да лъжеш целия народ за известно време, може да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. И той като ние българите вече се пробуждаме, или по-скоро проглеждаме за истината, тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Само че ние сме тук, и ще ставаме все повече, а Народното събрание ще придобива все по-български облик.

И като казах Народно събрание, да кажа от името на тези 358 000 свободни българи защо сме дошли тук, или по-скоро, да кажа защо са ни изпратили тук (защото ние сме служители на нашите избиратели) — пратиха ни да запазим българската финансова независимост, да не допуснем вкарване на държавата във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с Европейския съюз, да не допуснем фалит на държавата и винаги и навсякъде да защитаваме българския национален интерес. За тези 5 основни приоритета сме готови да разговаряме с всички останали политически сили в събранието. Защото, дори и да не уважаваме останалите избраници тук, ние сме длъжни да уважаваме техните избиратели.

По въпроса за влизането в еврозоната и приемането на еврото. Стартирахме подписка за свикване на референдум за запазване на българския лев. Само преди няколко дни, когато изтече крайният срок, внесохме в деловодството на Народното събрание 604 000 подписа. Подписаха се българи от цяла България и целия свят, получихме писма от Япония, Австралия, Нова Зеландия, Китай, Южна Африка, с едно изключение — Турция. Оттам не получихме нито един подпис. В този ред на мисли следва да се замислим как е възможно на изборите в нашата съседка да гласуват десетки хиляди български граждани, а за една толкова мащабна инициатива като референдума да не получим дори и един подпис. Всички знаем защо е така и точно поради тази причина е време срамната пародия на изборен процес, която започна отново да се случва в Турция от 2021 г. насам, да бъде прекратена, но да продължим по темата — „Възраждане“ иска хората да кажат дали е изгодно да приемем еврото, дали от това те ще станат по-богати, по-сигурни и по-спокойни, или напротив, ще обеднеят, спестяванията им ще се обезценят, а държавата ще загуби финансовата си независимост. При всички положения трябва да сме откровени с българите и да защитим собствения си национален интерес.

На второ място стои въпросът за войната в Украйна. Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира в този братоубийствен конфликт нито с оръжия, нито още по-малко с жива сила и войска. Ето защо е важно всяка една политическа сила да застане пред своите избиратели и честно да им каже иска или не иска да вкарва български войски във войната срещу Русия. Нашата позиция е общоизвестна — ролята на родината ни в този конфликт може да бъде само посредническа и никаква друга. Не ми е ясна позицията на другите, и особено на първите две коалиции в България. Впрочем, мога да ги улесня. Те имат два избора – или правят общо правителство и после ги бият техните избиратели, или не правят общо правителство и после ги бие американското посолство. Разбира се, имат и трети вариант – да подкрепят кабинет на „Възраждане“. Тогава обаче се страхувам, че ще ги бият едновременно и избирателите им, и американското посолство.

На трето място е предоговарянето на отношенията ни с Европейския съюз. На нас българите постоянно ни се набива в главите, че имаме поети ангажименти като членове на Европейския съюз. Всяка държава има поети ангажименти, но няма друга държава освен България, която да не се опитва да преговаря с оглед на собствените си интереси. И докато другите защитават интересите си, ние си говорим какви ангажименти сме поели. Възраждане започва разговора с българите кои са най-важните сектори, които трябва да предоговорим. каня всички Вас да участвате в този разговор. И отново ще ви улесня – дадохме пример в предишният парламент с общата позиция за предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост в частта му, касаеща затварянето на българските въглищни централи, която беше по предложение на Възраждане.

 

Предлагам да продължим! Не е страшно и очевидно не болеше. И за пореден път ще припомня  – ако един договор не може да бъде предоговорен или развален, това не е договор, а диктат. България трябва да се превърне във фактор в Европа. И ще стане! Но не с навеждане и козируване пред дегенериралите брюкселски геронтократи, а с отстояване на българския национален интерес с цената на всичко! Крайно време е да почнат да се съобразяват с нашия народ.

Четвъртият ни приоритет е бюджетът на България. Във всяко от последните събрания, в които сме участвали, показахме, че сме отговорни към бюджета. Мнозина от българите го знаят — държавният бюджет е израз на политика, която всяка една политическа сила предлага. Няма сериозен разговор за бюджет без правителство. Ето защо ние сме готови да предложим правителство, управленска политика и бюджет! Бюджет, който ще бъде подчинен на петия ни основен приоритет – защита на българските национални интереси, винаги и навсякъде.

За да се случи всичко това, обаче, е нужно национално единство. То, видимо от конфигурацията в това Народно събрание, липсва. В това обаче няма нищо страшно. Напротив, дори е хубаво, защото всъщност ставаме свидетели на нещо, което се случва средно 2-3 пъти на 100 години. Ставаме свидетели на исторически обрат в развитието на България. Управляващият компрадорски колониален режим колабира пред очите ни. Нанесохме му силен удар. Агонията му е видима и в това Народно събрание. Нещо повече – за първи път от 79 години насам ние българите имаме реален шанс сами да редим своето правителство, без да се налага да чакаме одобрението на нечие чуждо посолство. дори и да не стане сега, ще стане следващия път. Защото, както пише Народният поет Иван Вазов, „тайно и полека народът порасте на няколко века“. Писано е за друго време и за друго робство, но е валидно и днес.

Свободата и независимостта на България идват и никой и нищо няма да ги спре. Всички ние, на които ни беше втълпявано и набивано в главите как сме никои, как сме робски народ, как от нас нищо не зависи, как нищо не можем да променим, как всички решения вече са взети, как винаги някой друг ще решава вместо нас – от името на 358 000 свободни българи съм тук, за да кажа, че ние повече няма да търпим! Що се отнася до нашите т.нар. партньори, то те ще се научат, че ние българите можем и да казваме Не!

Бях на 10 години, когато се разпадна комунистическият режим, и целият ми съзнателен живот мина под знака на един 33-годишен постоянен упадък и деградация на моята Родина. Като мен са милиони – аз не съм изключение. Сега съм тук, изправен пред цяла България, за да кажа отново, че няма да позволим на тези, които откраднаха миналото на нашите родители и опропастиха настоящето на нашите поколения, да осквернят и заграбят бъдещето на нашите деца! Когато говоря аз, говорят 358 000 свободни българи, които казват следното:

Време е България отново да стане свободна и независима държава! Време е пак да почнем сами да пишем историята си! Време е за Възраждане!

Да живее България!

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!