Костадин Костадинов: Кирил Петков, известен с това, че винаги казва каквото мисли, но понякога думите му изпреварват мисълта

Костадин Костадинов: Кирил Петков, известен с това, че винаги казва каквото мисли, но понякога думите му изпреварват мисълта

Брифинг на „Възраждане“, по повод дискриминацията към народните представители от парламентарната група, от страна на Кирил Петков, който еднолично е взел решение да не допусне представител на „Възраждане“ и 358 000 българи гласували за третата по големина политическа сила в Народното събрание на Република България в официална делегация.

„Миналата седмица, ние от „Възраждане“ установихме,  че има една делегация, която трябва да бъде изпратена на 26-28-ми ноември в Мадрид, от страна на Българското народно събрание. Тя ще представя България на пленарна среща на конференцията на комисиите по европейски въпроси на националните парламенти на Европейския съюз.

Това са регулярни пленарни срещи, които се случват няколко пъти в годината. С изненада установихме, че в тази делегация не е включен нито един член на „Възраждане“. Ние имаме трима народни представители в  комисия по Европейски въпроси и нито един от тях не е поканен.

В делегацията, която ще бъде изпратена в Мадрид, председателят на комисията – Кирил Петков е включил трима представители на ПП-ДБ, един представител на ГЕРБ, един на ДПС, един на БСП и двама сътрудници – няма представител на „Възраждане“. Няма и на ИТН, ако трябва да сме съвсем акуратни.

Отправихме запитване към председателя на Народното Събрание, защо е това безпрецедентно поведение, което граничи с дискриминация към третата политическа сила в страната и всички български граждани, стоящи зад нея. На поставения конкретен въпрос към председателя на комисията – лицето Кирил Петков, известен с това, че винаги казва каквото мисли, но понякога думите му изпреварват мисълта, отговори : „Няма да ви поканим, защото вие сте заплаха за влизането на страната ни в Шенген!“

Истинската заплаха за Шенген, не е “Възраждане”, а некомпетентността на управляващите да се справят с мигрантският натиск по границата. Преди броени дни министърът на МВР – Калин  Стоянов заяви, че  „Нямало начин да бъдат спрени емигрантите.“. Това е истинската причина ние все още да не сме в Шенген, но лицето Кирил Петков, за пореден път проявява абсолютна политическа некомпетентност и шизофрения и обвинява „Възраждане“ за това.

В писмено становище до Росен Желязков поискахме в делегацията да бъде включен представител на „Възраждане“. В противен случай, ще командироваме наши представители в периода на конференцията в Мадрид  и ще направим всичко възможно да се разбере, как лицето Кирил Петков дискриминира опозицията и по какъв начин „демократично“ заглушава гласа на българските избиратели.

Отправяме апел към ръководството на Народното Събрание да се съобразят с демокрацията и да включат член на „Възраждане“ в делегацията, за да може да бъде уважен избора на 358 000 българи!“, каза Костадин Костадинов – председатлят на „Възраждане“ на нарочения брифинг в Народното събрание.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!