Костадин Костадинов: Европейските депутати от „Възраждане“ трябва да са родолюбци, които не се страхуват да защитават интересите на България и народа ни

Костадин Костадинов: Европейските депутати от „Възраждане“ трябва да са родолюбци, които не се страхуват да защитават интересите на България и народа ни

„България се намира в правителствена криза. Дори и този грозен политически спектакъл да продължи, той няма да продължава вечно. Но така или иначе наближават европейските избори, въпреки опитите да бъдат натикани в ъгъла на общественото внимание.“, каза Костадин Костадинов на брифинг, проведен пред журналисти в Народното събрание.

Той разкри, че номинациите за определяне на участниците в листата ни за европейски депутати от „Възраждане“ са стартирали и ще са готови до края на месеца.

„В периода до 15 април ще бъде свикан Организационен съвет на „Възраждане“, на който ще бъде взето окончателно решение за подреждането на листата. Единственото нещо, което сме спуснали по нашите структури като указания е да се номинират хора,  които да отговарят на три основни критерии – да бъдат хора, които  поставят българския национален интерес над всичко и да защитават интересите на българските граждани и на хората, които са ги пратили в Европейския парламент; на второ място –  да бъдат открити демократични политици, хора, които да не се страхуват от прекия контакт със своите избиратели и с гражданите и да защитават най-важното право, което всеки един от нас трябва да защитава – правото ни на глас, правото ни на мнение в Европейския парламент; третото условие e, че трябва да са професионалисти, хора, които да могат да защитават и експертни позиции, защото, все пак в Европейския парламент има дебати, които касаят изключително сериозни проблеми на всяка една европейска държава.“, коментира още Костадинов.

Мнението на председателя на „Възраждане“ е, че Европейският съюз, в този си вид и форма и с тази политика, представлява екзистенциална заплаха за съществуването на европейската цивилизация и на европейските народи.

„В момента Европейският съюз е опасен и за българите, като едни от най-старите европейци и със сигурност най-старата европейска държава. Европейският съюз трябва да бъде реформиран изцяло.“, каза Костадин Костадинов.

Той припомни изказването на Урсула фон дер Лайен, която няколко пъти вече спомена, че „Възраждане“, заедно с една френска и една германска партия , са основна заплаха за нейната Европа.

„Тя е абсолютно права – ние сме заплаха за Европа на Урсула. Тя вчера заяви, че ще  работи активно да се премахне правото на вето на държавите членки на Европейския съюз, за да може вече да се вземат решения с 2/3 мнозинства, което ще рече, че Европейският съюз минава вече към втора фаза от предвидените си етапи на еволюция или, от наша гледна точка, на дегенерация и на деволюция, а именно превръщането му от една консенсусна общност, защото всички решения се вземат с консенсус, в една общност, в която доминират две или три големи държави. Това означава, че Европа категорично се разделя. България в тази ситуация ще бъде обречена не просто на изоставяне, да на изхвърляне от ядрото на Европа. Затова е от изключителна важност да изпратим наши представители в Европейския парламент.“, каза в заключение Костадин Костадинов.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!