Костадин Костадинов: В Конституционния съд вече има престъпници с тоги 

Костадин Костадинов: В Конституционния съд вече има престъпници с тоги 

От най-голямата опозиционна сила –  “Възраждане” организират протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС), във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев.

Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, тук в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив – още повече ще ни мотивират – утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви Костадин Костадинов.

Той допълни, че с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо – ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие – изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!