Костадин Костадинов: Водим се единствено от българския национален интерес

Костадин Костадинов: Водим се единствено от българския национален интерес

На брифинг, проведен в Народното събрание днес, парламентарната група на „Възраждане“ съобщи за нередности, свързани със системно нарушаване на неговия правилник от страна на управляващата коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Костадин Костадинов съобщи пред журналистите, че не само с процедурни хватки, но и с грубо нарушаване на закона управляващите лишават опозицията от възможност да внесе своите предложения за разглеждане в пленарна зала и ограничават изказванията на опозиционни народни представители.

„Правото на глас в българския парламент се отнема от народни представители, които се оплакваха, че „Възраждане“ им отнема правото на глас. За пореден път управляващата коалиция чете правилника и законите както дяволът евангелието с мотивите, че ние сме заявили, че ще правим промени, а не сме казали какви са те. Решиха да гласуват предложение на две четения наведнъж. Освен това ние няма как да внесем предложение за промени, ако законопроектът не е приет на първо четене. Тоест, управляващите очакват да се внесат предложения преди законопроектът да е минал на първо четене, това по правилник няма как да стане.  Естествено, това, което направиха, е, че с нарушението ще ни дадат възможност да сезираме Конституционния съд, който е последното убежище на българското правосъдие“, каза Костадин Костадинов.

Той допълни, че „Възраждане“ е политическа формация, водена само от българския национален интерес, и че за взетите от управляващите решения днес ще плащат не властимащите, а българският народ.

„Лошото обаче е, че докато се произнесе Конституционният съд, българската държава ще бъде съдена. Както стана ясно, ще бъде съдена заради твърдения, които са отправени и според „Лукойл“ уронват престижа им. Второто дело вероятно ще бъде заради това, че концесионният договор се разваля незаконно и българската държава ще трябва да плати обезщетение. След това вероятно ще има дело за претърпени пропуснати ползи и след това е вероятно да има и четвърто дело, което ще е за възстановяване на направените подобрения на порт „Росенец“ от 2011 г. насам. Тоест, четири дела, по които ще плащаме ние – българските граждани, което не се случва за пръв път. Поради това казваме, че това народно събрание е престъпно и тази коалиция е престъпна. Това са хора, които взимат решения срещу българския национален интерес. Такива хора ние наричаме престъпници.“, каза Костадин Костадинов.

Той добави, че „Възраждане“ се води единствено от българския национален интерес и ще сезира Конституционния съд.

„ „Лукойл“ е регистрирана в Швейцария, централата ѝ е в Холандия, част е от международен консорциум, който е под контрола на една от най-старите банкови фамилии в света. „Лукойл“ оперира с два големи нефтени терминала в Холандия и Белгия. Излиза, че „Лукойл“ може да работи в Холандия и Белгия, но в България не може. Истината е, че така американците саботират Руската Федерация и Европейския съюз. „Лукойл“ нищо няма да загуби, ще загубим ние, защото ще плащаме. Ето заради това ние казваме, че нямаме Министерски съвет, а имаме марионетен съвет, който американците държат като кукла на конци. И тъй като управляващите бързат да обслужат интересите на американските си господари, бъркат и така ще ни дадат възможност да сезираме Конституционния съд, защото нас не ни интересува нищо друго освен българския национален интерес.“ каза още Костадинов.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!